IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megkezdődhet a kripto-éra az Apple életében?

Az Apple a héten közzétett új álláshirdetés szerint a kriptopénzekben és más alternatív fizetési megoldásokban jártas személyekkel szeretné bővíteni Apple Wallet csapatát. Az állást először a CoinDesk szúrta ki, és konkrétan egy „Business Development Manager – Alternative Payments” pozícióra szól.

A pozícióra kiválasztott személy az Apple Wallets, Payments, and Commerce csapatához csatlakozna, amelyet az Apple belsőleg WPC csapatként emleget. A kriptopénz említése kifejezetten szerepel a pozíció „kulcsképzettségei” között. Az Apple szerint a pozícióra jelentkező személynek öt vagy több éves tapasztalattal kell rendelkeznie az „alternatív fizetési szolgáltatók, például digitális pénztárcák, BNPL, gyorsfizetések, kriptopénzekben, stb. területén” vagy azokkal kapcsolatos munkában.

Forrás: MacRumors

A személynek emellett legalább 10 éves szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie, ebből legalább 6 év „üzleti vagy piacfejlesztési tapasztalattal több vállalatnál a pénzügyi szolgáltatások szegmensében”.

A munkakör leírása tovább magyarázza:

Az Apple Wallets, Payments, and Commerce (WPC) csapata tapasztalt üzletfejlesztési menedzsert keres az alternatív fizetési partnerségek vezetésére. A globális alternatív és újonnan megjelenő fizetési megoldások területén bizonyított szakembert keresünk. Szükségünk van a segítségére a partnerségi keretrendszer és kereskedelmi modellek kialakításában, a megvalósítási paradigmák meghatározásában, a kulcsszereplők azonosításában és a stratégiai alternatív fizetési partnerekkel való kapcsolatok kezelésében. Ez a pozíció a végponttól a végpontig tartó üzletfejlesztésért lesz felelős, beleértve a partnerek szűrését, a kereskedelmi megállapodások megtárgyalását és lezárását, valamint az új programok elindítását.

Az álláshirdetésben a kriptopénz említése az, ami a legnagyobb figyelmet vonzza. Mint mindig, most is fontos szem előtt tartani, hogy az Apple álláshirdetései rendszeresen homályosak és tágak, és nem mindig utalnak jövőbeli termékekre vagy szolgáltatásokra. Ettől függetlenül érdekes, hogy az Apple kifejezetten kriptovaluta-tapasztalattal rendelkező munkatársat keres.

Egy 2019-es interjúban Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke azzal fokozta a hangulatot, hogy a vállalat „figyeli a kriptopénzeket”. Bailey azt is hozzátette, hogy az Apple szerint a kriptopénz “érdekes hosszú távú potenciállal” rendelkezik. Az Apple valójában nem jelentett be kriptopénz-befektetéseket, ellentétben más vállalatokkal, például a Teslával.

Forrás: CoinDesk

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó