IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Meglepő veszélyt rejt a Galaxy S21 kialakítása

A Samsung múlt héten mutatta be a Galaxy S21-et, és most már elérhető az első szétsszedős videó is. 

A PBKreviews YouTube csatorna jóvoltából megtekinthetó videó a szokásos teljes szétszerelést és újraszerelést tartalmazza. Úgy tűnik, hogy sok alkatrész elég könnyen cserélhető lehet, kivéve az akkumulátort.

Az elődjével ellentétben a Galaxy S21 műanyag hátlappal rendelkezik, mely egészen megosztó döntés lett – egyesek imádják, míg mások utálják. De az nem tagadható, hogy ez nagyban megkönnyíti a telefon szétszerelését. 

A hátlap alatt csak egy grafitlemez, vezeték nélküli töltőtekerccsel és 22 csavarral figyel, mielőtt az S21 belseihez való teljes hozzáférhetnénk, ami nagyon hasonlít az S20-hoz. A grafitlap alatt, két mmWave 5G antenna található, amelyeknek sokat javít a vételen – az S20-nak csak egy van. A videóból az is kiderül, hogy az S21 grafitra váltott a processzor hűtése érdekében, mint sok más új telefon.

Minden alkatrész könnyen eltávolítható, ami viszont nem túl szerencsés, hogy a Samsung sok ragasztót használt az akkumulátoron és a képernyőn, két olyan alkatrészen, melyek meglehetősen hajlamosak a meghibásodásra. De némi hővel, sok türelemmel és megfelelő eszközzel el lehet távolítani és kicserélni ezt a kettőt is. 

Samsung Galaxy S21 release date, price, specs, cameras and more | Tom's  Guide
Forrás: Tom’s Guide

Emellett van egy másik „extrája” is a készülékeknek. Amellett, hogy néhány tartozék már nem került be a Samsung dobozaiba és a bővíthető tárhelyről is lemondhatnak a felhasználók, a SIM-tálca is új helyet kapott, veszélyesen közel a mikrofonhoz.

A Samsung áthelyezte a SIM-kártya tálcáját a Galaxy S21 sorozatba. Az alkatrész most telefon az alsó szélén található, közvetlenül a mikrofon mellett. Szokás szerint a SIM-tálcát úgy lehet kivenni, hogy egy SIM-kioldó eszközt egy apró, kerek lyukba helyezünk, de ez a nyílás veszélyesen köze van a mikrofonhoz, és mindkettő nagyjából azonos átmérőjű.

Ahogy az az alábbi képeken is látható, a Galaxy S21 egy védő hátlappal rendelkezik, amely tájékoztatja a felhasználókat arról, hogyan kell SIM-kioldó eszköznek néznie, de ez csak ideiglenes védelem, amelyet eltávolítunk a készülék kibontásakor. Miután eltávolítottuk ezt a védőlapot, a figyelmeztető címkék is eltűnnek vele, és az egyetlen módja annak, hogy a SIM-oldó eszközt a megfelelő helyre dugjuk, ha nagyon gondosan járunk el.

Az, hogy ez tervezésileg okos döntés volt-e, azt mindenki ítélje meg maga. Nyilván a hétköznapokban nem fordítunk túl nagy figyelmet ezekre az apróbb részletekre, de simán tönkre tehetjük a mikrofont, ha sebtében próbáljuk eltávolítani a SIM-tálcát, az pedig súlyos pénzekbe kerülhet egy zsír új zászlóshajó esetében.

Borítókép: PBKreviews

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó