IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mégsem annyira varázslatos az Apple MagSafe Duo töltője?

Bár a hivatalos értékesítés még nem kezdődött meg, a The Verge újságírója, Dieter Bohn keze közé kapta a vállalat legújabb csodatöltőjét és, hát nincs mit szépíteni, nem volt elragadtatva az annyira várt kiegészítőtől. Jöjjön a feketeleves!

Az Apple, ha majd egyszer kapható lesz, Magyarországon 54 990 Ft-os áron kínálja utazótöltő párosát, az összehajtogathatós MagSafe Duót, mellyel egyszerre tölthetjükk iPhone-unkat és Apple Watchunkat. 

Forrás: The Verge

A készülék Lightning – USB-C kábellel érkezik a dobozban, viszont az igen borsos ára ellenére nem tartalmaz hálózati töltő adaptert. Amiből legalább 20 W-os verziót illene vásárolni, hogy működjön az iPhone-ok gyorstöltése, ez további 7 990 Ft-os költséget ró a felhasználókra. 62 980 Ft-ért tehát lehet egy iPhone-hoz mérten viszonylag gyorsan (15W) töltő párosunk. Szerintem ezt nem is kell tovább magyarázni, a matek tök egyértelmű. Hogy ez kinek éri meg (és kinek nem), az pedig már teljesen szubjektív.

Bohn egyébként egy 29 dolláros vezeték nélküli töltőpadot használ, amire egyszerre tudja feltenni a telefonját, az AiPodsát és az Apple Watchát. Az eredeti 129 + 19 dolláros árhoz mérten az gyerekjáték. Igaz, nem tudja a telefonját 15 W-tal tölteni és nem is félbehajthatós. Cserébe viszont USB-C kábellel működik a Lightning helyet és még kis visszajelző LED-ek is vannak rajta, ha működik az eszköz. De lássuk, milyen akció közben a MagSafe Duo…

Forrás: The Verge

Bohn tapintásra kicsit gumis anyagúnak írja le az eszközt, amin körbe egy szép vastag illesztés fut. Nekem összecsukott állapotban elsőre egy retró pesszárium tartóra emlékeztet. Mea culpa. Ahol pedig meghajlik a két fél töltőt összekötő műanyag elem, helyből gyűrődik az anyag. Ami az első széthajtogatásnál is egyből látszik. 

Mivel nem egy rideg, hanem inkább gumis műanyagról van szó, ezért remekül gyűjti az összes létező port és koszt az asztalról vagy polcról. Cserébe viszont igen könnyű megtakarítani. 

Ami viszont egészen zavaró lehet használat közben, a mágnes erőssége. Ami önmagában nem lenne probléma, viszont, ha levennéd a telefont, jön vele az egész töltő, ha nem fogod le a másik kezeddel.

Forrás: The Verge

Ezektől eltekintve viszont egy egészen jó kis kiegészítőről beszélhetünk. Megvannak azok a minőségi Apple-ös jegyei, amit annyira szeretünk a vállalat saját gyártmányú eszközei esetén. Finomak az élek, a mozgóalkatrészek simán és egyszerűen teszik a dolgukat. 

De összességében, a The Verge újságírója szerint, nem ér meg árát a töltő. 

Forrás és borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó