IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mikor érkezhet az Android 11 a készülékemre?

Hamarosan érkezik az Android következő verziója és bár nem ez lesz a legnagyobb világrengető frissítést, számtalan olyan funkciót tartalmaz, ami lázba hozhatja a felhasználókat.

Új üzenet értesítések, chat buborékok, még több felügyeleti eszköz és adatvédelmi beállítás, hogy csak párat említsünk a fontos újdonságok közül a soron következő frissítésben.

Mondjuk az Android és frissítés minimálisan oximoron. A Google saját gyártású készülékeit kivéve, szinte minden Android „allotróp módosulatait” futtató eszközre teljesen random időpontban érkeznek az újabb rendszerverziók.

Google

Pixel 4a és Pixel 5 – Forrás: Tom’s Guide

Így tehát azt biztosra vehetjük, hogy a Google saját készülékeire már az indulás napján megjön az Android 11 frissítése, amit valamikor 2020 harmadik negyedévében várunk. A Google Pixelek esetében az alábbi készülékek tölthetik le a legújabb verziót:

  • Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a

Idénre várjuk még a Pixel 4a 5G-s verzióját és a Pixel 5-öt is. De ezek nagy valószínűséggel már a dobozba is Android 11-gyel kerülnek.

Samsung

Korábban a Samsung nem jeleskedett a szoftveres frissítések terén, azonban az utóbbi 1-2 évben ez megváltozni látszik. Az augusztus 5-i Unpacked eseményen be is jelentették, hogy legalább a flagship készülékek esetén elköteleződnek a minimum 3 évnyi biztosított szoftver frissítés mellett. Az Android 11-es rendszere az alábbi Samsung flagshipekre érkezik biztosan:

  • Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy S10 Lite, Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note10, Galaxy Note10+, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra

Bár az S9 teljes egészében képes lenne gond nélkül futtatni az Android 11-et, nincs rá garancia, hogy a Samsung számukra is megérkezteti a frissítést. Amire feltehetően az élesítést követően csak néhány hónapot kell várni. Tavaly szeptember 3-án érkezett a hivatalos update, az S10 és S9-ek pedig december és január folyamán tölthették folyamatosan a frissítést.

OnePlus

Forrás: OnePlus

A OnePlus az évek során olyan szép nagy és innovatív branddé nőtte ki magát, hogy kár lenne őket kihagyni a felsorolásból. A OnePlus 7, 7 Pro, 6, and 6T készülékek tavaly még az év vége előtt megkapták a legfrissebb verziót, míg a OnePlus 5-t és 5T-t használók csak idén május végén frissíthettek a legújabb Andorid rendszerre.

Idén az alábbi készülékek tulajdonosai készülhetnek a váltásra:

  • OnePlus Nord, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7, OnePlus 7 Pro, OnePlus 6T, OnePlus 6

Huawei

Forrás: Turbosquid

A Huawei esetében megint minden speciális. Bár a készülékek népszerűsége töretlen itt egy olyan extra módosulattal kell számolni, ami gyakorlatilag ismertlen mennyiségű időt ad hozzá az egészhez, ez pedig az EMUI 11-es rendszer, ami a Huawei sajátossága. Szeptember 10-12 közt kerül megrendezésre a Huawei éves fejlesztői konferenciája, ott már biztosan közelebb információkat is kaphatunk majd a dátumokról. Tavaly a P30-ask esetében november közepéig, kellett várni a 20-asok nem sokkal később pedig követték őket.

Ettől függetlenül az alábbi készülékek felhasználói nyitott szemmel járhatnak update ügyben:

  • Huawei P40 széria, Huawei P30 széria, Huawei Mate 30 széria, Huawei Mate 20 széria, Huawei Mate X/Xs

LG

Forrás: LG

Az LG-nél már kicsit elgurult a pöttyös labda frissítések terén, mondhatnánk úgy is, hogy elvesztették a fonalat vagy lemaradtak a vonatról. A G8-asokra decemberben érkezett a legfrissebb verzió, míg a V50-esek tulajdonosainak idén februárig kellett várni. Ez még viszonylag jó is az elmúlt évekhez képest.

Idén az alább készülékek várhatják a random update-et:

  • LG Velvet, LG G8, LG G8X, LG V60, LG V50, LG V50S

Nokia

A csodás régi Symbianos idők után a Nokia is váltott. Annyira jól sikerült az átállás, hogy részesei lettek a Google Android One programjának, ami legalább két év szoftveres támogatást ígér.

Így az alábbi készülékekre jó eséllyel elég hamar érkezhet a frissítés:

  • Nokia 9 PureView, Nokia 8.3, Nokia 8.1, Nokia 7.2, Nokia 6.2, Nokia 5.3, Nokia 4.2, Nokia 2.3, Nokia 1.3

Te mennyire tartod frissen a készüléked?

Borítókép: Android Central

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó