IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ming-Chi Kuo már az iPhone 13-ról beszélt

Az iPhone 12 minit és Pro Maxet még el sem kezdték kiszállítani, de az elemző legfrissebb jelentése már a jövő évi modellekről értekezik.

A KGI Securitiesnek dolgozó Ming-Chi Kuo régi motorosnak számít az almás hírek szivárogtatói között, s hiába erősödik évről évre a konkurenciája, a techsajtó még mindig kiemelten kezeli az elemzéseit. Kuónál afféle hagyomány, hogy már egész korán csepegtetni kezdi a következő iPhone-generációt érintő infókat, s idén sem alakult ez másként. A 77,5%-os pontossággal dolgozó szakértő szerint 2021-ben a Pro-vonalon az ultraszéles látószögű kamerák fejlődésére számíthatunk.

Kuo úgy tudja, hogy jövőre ismét négy iPhone-t kapunk, méghozzá a jelenlegi dizájnnal, ami nem egy vad tipp, hiszen a cupertinóiak nem szokták minden évben átszabni a telefonjaikat (sőt).  Az elemző szerint az iPhone 13 Pro és Pro Max fejlettebb ultraszéles látószögű kamerával érkezik, a jelenlegi f/2.4-es rekeszérték helyett f/1.8-as rekeszértékkel, valamint 6P (6 elemes) lencsével és autofókusszal. A legnagyobb ugrás így gyenge megvilágításnál várható, mivel az új szenzor jóval több fényt enged majd be.

A szivárogtató az olcsóbb iPhone 13-ról és a 13 miniről sajnos nem nyilatkozott, ám arra kitért, hogy a jövő évi modellek eladásai felülmúlhatják az iPhone 12-szériáét. Kuo ennek okát a fejlettebb kamerákon túl az addigra már jobban kiépült 5G-hálózatban, illetve abban látja, hogy az Apple ismét a korábban megszokott szeptemberi idősávban kezdheti szállítani a készülékeket.

Az elemző legfrissebb jelentése ugyan csak ennyiről szólt, korábban viszont elejtett már egyéb értesüléseket is a 2021-es modellekkel kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy szerinte jövőre érkezik az első teljesen csatlakozómentes iPhone, szeptemberen pedig arról beszélt, hogy a 120 Hz-es kijelzőre is akkor érdemes számítanunk. Ám ezzel még nincs vége, mivel ha Kuo tavalyi értesülései helytállók, akkor jövőre érkezhet a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasóval szerelt iPhone is.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó