IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Minőségi fejleszések érkeznek az AirPodsokhoz az iOS 15-tel

Az Apple bejelentette, hogy az AirPods az iOS 15-tel minőségi fejlesztéseket kap, beleértve a hozzád beszélő emberek hangjának erősítését, a jobb Lokátor támogatást és az értesítések szélesebb körének bejelentésére való képességet.

Az Apple szerint az AirPods Pro “Conversation Boost” funkciója segíteni fog azoknak, akik nehezen hallják mások hangját, különösen zsúfolt körülmények között. A fejhallgató megpróbálja elszigetelni az előtted lévő személy hangját, a csúszkákkal pedig szabályozhatod, mennyi környezeti zajt engedj be.

Forrás: Apple

Az AirPods már eddig is képes volt bejelenteni a hívásokat és üzeneteket, de most megkapják azt a képességet, hogy más fontos értesítéseket is felolvasson, például ha futár érkezik. Az Emlékeztetőkben a helymegjelölésen alapuló bejelentések is támogatásra kerülnek, Siri felolvassa a bevásárlólistát, amikor a boltba érsz. A felhasználók kiválaszthatják majd, hogy mely alkalmazások olvassák fel az üzeneteket, a Siri pedig tiszteletben tartja a Ne zavarjanak és a Fókuszálás beállításait.

A könnyen elveszthető fülhallgatók könnyebben megtalálhaók lesznek, többek között egy AirTag-szerű közelségi érzékeléssel, amely megmondja, milyen messze vannak a fülhallgatók. Az AirPods Pro és Max képes lesz a Find My networkre is rákapcsolódni, és kapcsolatba lépni mások Apple-eszközeivel, hogy megmutassa a tartózkodási helyüket. Képesek lesznek ciripelni, akár a tokba, akár azon kívül.

Forrás: Apple

Az AirPods támogatni fogja az új szeparációs riasztásokat is, amelyek értesítenek, ha épp otthagyod őket valahol. És természetesen támogatni fogja a korábban bejelentett Spatial Audiót a FaceTime funkcióban, valamint Maceken és Apple TV-ken.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó