IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sokat fejlődnek a Lokátor követési funkciói is az iOS 15-tel

Az Apple az iOS 15-ben jelentős fejlesztéseket eszközöl a Lokátor alkalmazásban, így könnyebben nyomon követheted az Apple-eszközeidet és az AirTageket.

A Find My hálózattal az Apple szerint a készülékek helyét még akkor is meg lehet találni, ha már kikapcsolták őket, ami akkor hasznos, ha egy eltűnt készüléket elloptak és kikapcsolták, vagy ha egy elveszett készüléknek alacsony a töltöttsége.

Nem világos, hogyan működik ez a funkció, de valószínűleg megmutatja az utolsó ismert helyet, ahol a készülék tartózkodott. Majd a bétákból kiderül.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple szerint a Find My Network az Aktiválási zár funkcióval párosítva még azután is képes megtalálni az elveszett készüléket, hogy azt törölték, így a tolvajok nem tudják majd letörölni a készüléket, hogy letiltsák a követést.

Annak érdekében, hogy senkit ne lehessen rászedni egy lopott készülékkel, amely még mindig az Apple ID-hoz van kötve, a Hello képernyőn egyértelműen látható lesz, hogy a készülék le van zárva, lokalizálható, és még mindig valaki másé.

Ami pedig az AirTageket illeti, az iOS 15-ben új szeparációs riasztásokat érkeznek a Lokátor alkalmazásba, amelyek értesítenek, ha egy Apple-eszközt, egy AirTaget vagy egy Lokátor-kompatibilis harmadik féltől származó eszközt hagysz hátra.

Forrás: MacRumors

Ha bekapcsolod a szeparációs riasztásokat, az iPhone értesítésekkel figyelmeztet, a Lokátor pedig útbaigazítást ad a megtaláláshoz.

A Find My alkalmazásban lévő bármely tárgy esetében, legyen az AirTag vagy Apple-eszköz, rákoppinthatsz, és kiválaszthatod „Notify When Left Behind” kapcsolót. Ez riasztást küld, ha a tárgy hatótávolságon kívülre kerül.

Bizonyos helyekre kivételt állíthatsz be, például, ha a tárgyad biztonságban van otthon, és ez az új funkció segíthet abban, hogy sokkal jobban figyelj az olyan könnyen elveszíthető tárgyakra, mint az AirPods.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó