IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mostantól még szabadabb az alapértelmezett programok választása iOS 14-en

Akár az Outlookot szeretnénk alap e-mail programnak, akár az Edge-et böngészőnek, az iOS 14-ben megtehetjük.

Az Apple tegnap este 10 körül tette nálunk is elérhetővé az iOS 14-et, aminek egyértelműen rögtön neki is estek az Apple fanok. Számomra a legjobban várt újítása az kétségtelenül a kamera/mikrofonhasználat kijelzése volt, ugyanis elég erősen használom a közösségi média appokat és zavarna, ha kémkednének utánam.

Az iOS 14 abban is újít, hogy alapértelmezett programoknak innentől nem csupán az almás verziókat lehet használni, hanem engedélyt kapnak a harmadik féltől származó alkalmazások is. Ez érinti az e-mail fiókot és a böngészőt is. Ehhez csak meg kell nyitni a beállításokból azt az alkalmazást, amit alapértelmezettnek szeretnénk, és kiválasztani az opciót.

Ez az első alkalom, hogy ilyet tehetünk, és ha szeretnénk, akár a Microsoft Edge-et is kiválasztjuk alapértelmezett böngészőnek, bár aki egy iPhone-on önszántából egy ilyet elkövet, amikor ott a Chrome, Safari és a Firefox is, attól várnánk egy kommentet, hogy miért.

Az e-mail fióknál szerkesztőségünk egy minimális nemértésbe ütközött, ugyanis nekem van az alap e-mail, a Gmail és az Outlook alkalmazása is a telefonomon, de csak az Outlookot engedte volna alapértelmezettnek beállítani, a Gmailt nem, pedig a Chrome már működik. Tippünk szerint talán még az utolsó optimalizációs folyamatokat végzik a Google-nél.

Az biztos, hogy nem állíthatunk majd be akármit alap e-mail vagy böngésző alkalmazásnak, ugyanis az Apple szigorú szabályok alapján engedi meg a harmadik feles appoknak, hogy letaszítsák a trónról a Mailt és Safarit.

Te melyik böngészőt használod a legtöbbet?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó