IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezekben az országokban érhető el először az Apple Watch Series 6 véroxigénszint-mérése

Pénteken debütál az Apple Watch Series 6 és vele együtt a véroxigénszint-mérés is.

Kedden megtörtént a várva várt Apple Keynote, mondjuk az új iPhone-okat nem kaptuk meg de cserébe jött új rendszer, két új óra, két iPad és az Apple One és Fitness+ szolgáltatások.

A két új óra közül ez eddigi vonalat folytató Series 6-al az Apple bemutatta a véroxigénszint-mérést is, ami miután a konkurenseknél már megjelent, hiánypótló újítás volt. Egyes betegségek esetében az ember szervezetében kevesebb oxigén jut a sejtekhez, ami oxigénhiányos állapothoz vezethet. Ez olyan alapvető folyamatokban akadályozhatja a szervezetet, mint az energiatermelés és ez esetben jó, ha van egy eszköz, amivel rendszeresen tudjuk ellenőrizni az értékeket.

Ahhoz, hogy a készülék alkalmazkodni tudjon mindenki bőrtónusához, négy csoportnyi zölddel világító, egy piros és egy infravörös csoport LED-et szereltek az Apple Watch alján található fotodiódás kristály érzékelőbe. Ezzel mérik a csukló erein átfutó vérről visszaverődő fényt.

Az Apple weboldala szerint összesen 109 országban startol holnaptól az új funkció, természetesen az órával együtt. És boldogan észrevételezhetjük, hogy pici hazánk is ott vírit a listán, így akik elsőként be tudják szerezni a Watch Series 6-ot, azok már egyből ellenőrizhetik a véroxigénszintjüket.

Az biztos, hogy ez az újítás egy kicsit gördülékenyebben fog működni a világ országaiban, ugyanis például a Series 4-el bevezetett EKG csupán múlt hónapban lett elérhető Dél-Koreában, és csak most ismerik el a technológiát Japánban.

Számodra meg fogja érni a Series 6 a véroxigénszint-mérője miatt, vagy tökéletes opció a Watch SE is?

Forrás és borító: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó