IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Veszélyben a Huawei Mate 40 szériája

Bajban lehet a Huawei, ugyanis gyorsan fogynak a Kirin 9000-es chipsetek, és nem biztos, hogy le tudnak gyártani annyi Mate 40-et, amennyit akarnak.

A Huawei a közeljövőben jelenteti meg a Mate 40 szériát, amiben az új Kirin 9000-es lapkák működnek. Azért is különleges ez a Kirin verzió, mert ez az első chipset, ami 5 nm-es technológiával készült és beépített 5G modemmel rendelkezik, ami jelentős teljesítményjavulást hozna a zászlóshajó modellekbe. Az Apple is bemutatta a saját 5 nm-es verzióját, de náluk még külső modemmel működik az 5G.

Szép, szép, de lehet csak limitált kiadás lesz? – Forrás: HuaweiCentral

De mint ahogyan tudjuk, az Egyesült Államok igencsak megszorongatta a Huawei-t, hiszen nem csupán a Google alkalmazásokat korlátozták a számukra, de a beszállítók által nekik gyártott alkatrészek számát is.

Most is valami ilyesmi történik, ugyanis a TSMC, aki gyártja ezeket a Kirin 9000-es lapkakészleteket összesen 8,8 milliót tud legyártani és szállítani a Huawei számára. Ez elsőre soknak hangzik, de a Huawei csak idén számított 8 millió eladott készülékre az októberi kiadás dátumától. Ha pedig összesen 2 hónapig tudják kiszolgálni készülékekkel a piacot, az elsősorban elképesztően ciki, másrészt mivel egy flagship modellről beszélünk, elesnek a hatalmas bevételtől, amit még a jövő évi értékesítések biztosan hoztak volna nekik.

Kíváncsiak leszünk, hogy hogyan fog ebből a szituációból kimászni a Huawei, mert ha megtörténik ez az érvágás is, egyre kevesebb esélyük lesz fennmaradni a top 3 mobilgyártó közt.

Ti amúgy se vettetek volna a Google mentes Huaweiből, vagy beneveztetek volna egy Mate 40-re?

Forrás: GSMArena
Borító: HuaweiCentral

 

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó