IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nagyobb iPad Prón dolgozhat az Apple

A Bloomberg új Power On hírlevelének első számában Mark Gurman elmondta, hogy az Apple vizsgálja a jövőbeni, nagyobb kijelzővel ellátott iPadek lehetőségét, bár hozzátette, hogy egy esetleges megjelenés valószínűleg legfeljebb néhány év múlva várható, ha egyáltalán valaha is.

Gurman a hírlevelében, szót ejt még az Apple Car csapatának némi átrendeződéséről, a Peloton pulzusmérőn dolgozó munkatársairól és egyebekről:

Úgy tudom, hogy az Apple mérnökei és tervezői nagyobb iPadeket terveznek, amelyek legkorábban néhány év múlva kerülhetnek a boltokba. Ezek nem valószínű, hogy jövőre jönnek – mivel az Apple 2022-ben a jelenlegi méretekkel rendelkező, újratervezett iPad Próra összpontosítja a figyelmét -, és az is lehet, hogy egyáltalán nem is jönnek. De egy nagy iPad sokak számára tökéletes eszköz lenne, köztük számomra is, és továbbra is elmosná a határokat a táblagép és a laptop között.
Mark Gurman

A jelenlegi iPad Pro 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes kijelzőmérettel kapható. Egy korábbi Bloomberges jelentésben Gurman és Debby Wu azt mondta, hogy az Apple egy új iPad Prót tesztel üveg hátlappal, amely támogatná a vezeték nélküli töltést, és 2022-ben jelenne meg.

A nagyobb kijelzőméretek segítenének tovább csökkenteni a határokat az iPad Pro és a MacBook Pro között, amely akár 16 hüvelykes kijelzővel is kapható. Sok vásárló azonban még mindig úgy véli, hogy az iPadOS nem használja ki teljes mértékben az iPad Pro hardverének előnyeit, és Gurman úgy vélte, hogy az Apple-nek végül lehetővé kell tennie a Mac-alkalmazásokat és a Mac-szerű multitaskingot az alkalmazásablakok rugalmasabb elrendezésével az iPad Prón.

Az Apple legutóbb áprilisban frissítette az iPad Prót az egyedi tervezésű M1 chippel, Thunderbolt-támogatással, 5G-kapcsolattal a cellularos modellek esetében, mini-LED kijelzővel a 12,9 hüvelykes modellen, akár 2 TB tárhellyel, akár 16 GB RAM-mal és még sok mással.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó