IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Berobbant Kínában a Honor 50, a Windows 11 mindenképp látni akar minket, a Twitter pedig Google integráláson dolgozik

Nagyon jól rajtolt a Honor 50, a webkamera fontos szerepet kap a Windows 11-nél, nemsokára pedig Google fiókkal is tweetelhetünk – egy nap, három rövid (hír).

500 millió jüan (77 millió dollár)

Ekkora bevételt könyvelt el a kínai gyártó 60 másodperccel azt követően, hogy hivatalosan is elindult a Honor 50-es szériájának forgalmazása a hazai piacon. A Honor 50 és az 50 Pro egyelőre máshol még nem elérhető, de biztosak lehetünk benne, hogy nem kell már sokat aludni ahhoz, hogy Európában is piacra dobják. A Huawei-el való szakítás eredményeképp pedig előre telepített Google Mobile Services-el kerül majd a dobozokba.

Forrás: gsmarena

A külsőt tekintve azért nehezen tudnák letagadni, hogy komoly ihletet merítettek a Huawei P50 dizájnjából. Ami a belsőt illeti, mindkét fent említett telefonban Snapdragon 778G chipset van, míg a kistesó, a belépő szintű 50 SE MediaTek Dimensity 900-at kapott.

Kötelező lesz a webkamera a Windows 11-hez

Furán hangozhat, de manapság is rengeteg webkamera nélküli laptopot értékesítenek, mert van az a felhasználói réteg, amelynek egyáltalán nincs rá szüksége, és így nem kell majd azzal vesződni, hogy ízlésesen letakarják valamivel. Nemsokára azonban változik a helyzet, már ha Windows 11 operációs rendszert szeretnének futtatni az eszközükön.

Elsőként a Windows Central szúrta ki, hogy 2023. január 1-től minden, Windows 11-et futtató laptopnak webkamerával kell majd rendelkeznie. Ráadásul nem is akarmilyennel: minimum Full HD felbontás, automatikus expozíció (AE) és automatikus fehéregyensúly (AWB) lesz az elvárás.

Az intézkedés mögött valószínűleg a Microsoft arcfelismerő, biometrikus azonosítási szolgáltatása, a Windows Hello áll, ugyanis – nem meglepő módon – az operációs rendszernél nagy hangsúlyt fektetnek majd a biztonságra.

Forrás: androidauthority

A változás pozitívan érinti majd az átlag felhasználókat, a gyártók ugyanis nem szúrhatják majd ki a szemüket elavult, ósdi kamerákkal, a létezését tudatosan kerülő vásárlóknak azonban ügyeskedniük kell majd a kitakarással.

Google fiókkal is használhatjuk majd a Twittert?

Rengeteg felületen évek óta nyitott a lehetőség arra, hogy megspóroljuk magunknak a regisztráció bosszantóan hosszadalmas folyamatát, és a meglévő Google fiókunkat használjuk a belépéshez. A Twitter nem tartozik a fent említett platformokhoz, Jane Wong értesülései szerint azonban ez a közeljövőben változhat.

A hasonló értesülések megbízható kiszivárogtatója szerint nemsokára összekapcsolhatjuk majd a Google és a Twitter fiókunkat, ha pedig utóbbival még nem rendelkezünk, villámgyorsan készíthetünk egyet a Google segítségével. Az újítás élesítésére természetesen, ahogyan az ilyenkor lenni szokott még heteket, hónapokat kell várni, kivéve persze, ha a Twitter időközben meggondolja magát, és az egészből nem lesz semmi.

Forrás: gsmarena, androidauthority, 9to5google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Elon Musk felvásárolja a Twittert

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó