IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ne higgy minden Google találatnak!

Napjainkban az információk villám sebességgel változnak, a Google keresője pedig igyekszik lépést tartani. Az időben történő megbízható információszerzés manapság fontos a Google szerint, és akár a közösségi médián keresztül, akár egy baráton keresztül értesülünk valamiről, a kísértés nagy, hogy a keresőhöz forduljunk további információkért.

Egy ma közzétett új blogbejegyzésben a Google a következőket írta: “A Google kereső mindig ott lesz a leghasznosabb találatokkal, amelyeket csak biztosítani tudunk, (de) néha a keresett megbízható információ egyszerűen még nincs online. Ez különösen igaz lehet a friss hírek vagy újonnan megjelenő témák esetében, amikor az elsőként közzétett információ nem biztos, hogy a legmegbízhatóbb.”.

Google Search

Ennek leküzdésére a Google azt mondja, hogy képes észlelni, “ha egy téma gyorsan fejlődik, és számos forrás még nem megbízható. Ezekben az esetekben a Google egy olyan értesítést tesz közzé, amely azt javasolja a felhasználóknak, hogy később nézzenek vissza, amikor már több forrás is megszólalt a témában.

Egy új, gyorsan fejlődő történetnek időre lehet szüksége ahhoz, hogy megjelenjen a Google keresőben – a Google mostantól jelzi, ha nem szabad hinni a keresési eredményeknek!

Tavaly a Google elkezdett egy üzenetet mellékelni, ha nem sikerült jól megfelelnie a keresésednek. A nemrégiben bevezetett “Erről a találatról” panel pedig lehetővé teszi a Google Search felhasználók számára, hogy több információt tudjanak meg az alkalmazásban használt forrásokról, hogy könnyebben eldönthessék, bízhatnak-e a kapott válaszokban. A Google szerint: “Ezekkel a funkciókkal az a célunk, hogy több kontextust adjunk a találatokról, hogy magabiztosabban tudd értékelni az online talált információkat”.

Google About This Result

Az új értesítések bevezetése angol nyelven kezdődik az amerikai felhasználók számára, és a következő hónapokban más régiókban is elérhetővé válik.

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó