IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már teszteli az asztali böngészős posztolást az Instagram

A Facebook megerősítette azokat a pletykákat, amelyek szerint teszteli, hogy az Instagram-felhasználók asztali számítógépen lévő webböngészővel is posztolhassanak a közösségi médiaplatformra.

Az okostelefonok kamerájával készített fényképek megosztására összpontosító, Facebook tulajdonában lévő Instagram már régóta mobilközpontú közösségi hálózat, amelynek számos alapvető funkciója hiányzik a webböngészős inkarnációjából, beleértve a posztolás lehetőségét is.

Májusban felbukkantak az első kiszivárgott képek az Instagram webes alapú posztkészítő eszközeiről, amelyek megmutatták, hogy a feltöltéshez natívan lehet asztali számítógépről fényképeket és videókat behúzni, valamint lehetőség van a tartalom kivágására, szűrők alkalmazására és a kísérőszövegek megírására a hírfolyamba való közzétételhez.

Nem érkezett azonban olyan hivatalos kommentár, amely fényt deríthetett volna a funkció korai belső tesztelésének tűnő eseményre. A Matt Navarra, közösségi média tanácsadó jóvoltából megosztott újabb képsorozatot követően azonban a Facebook most a Bloombergen keresztül nyilvánosan megerősítette, hogy a funkció valóban készül.

Tudjuk, hogy sokan a számítógépükről érik el az Instagramot. Hogy javítsuk ezt az élményt, most teszteljük azt a lehetőséget, hogy az Instagramon az asztali böngészőjükkel hozzanak létre Feed posztot.
Christine Pai, a Facebook szóvivője

Egyelőre nincs szó egy kifejezetten iPadre épített hivatalos Instagram-alkalmazásról, de feltehetően a posztolás böngészőalapú módja alternatív lehetőséget kínálna a táblagép-felhasználók számára is.

Kapcsolódó cikkeink

Priváttá válhatnak a 16 éven aluliak Instagram fiókjai

Anikó

Már megválaszthatod mennyi kényes tartalmat szeretnél látni Instagramon

Anikó

Új iOS-widgeten dolgozik az Instagram

Anikó