IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így nézhet ki az Android 12 új felhasználói felülete és adatvédelmi szolgáltatásai

Kiszivárgott egy állítólagos tervezet, amely összefoglalja az Android 12 új felhasználói felületét és adatvédelmi funkcióit.

Az Android 12 megjelenése már nemsokára itt van, az első fejlesztői béta várhatóan ebben a hónapban jelenik meg. A Google hivatalosan még egyetlen dátumot sem jelentett be, de úgy tűnik, hogy kiszivárgott egy tervezet, amely összefoglalja az Android 12 változásait.

A dokumentum részleteket és képernyőképeket tartalmaz, amelyek bemutatják az új felhasználói felületet és az adatvédelmi funkciókat. Az XDA Developers munkatársai azt állítják, hogy láttak bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a dokumentum valódi, de nem vállalják teljes mértékben a képernyőképek hitelességét.

Mindazonáltal az Android 12 állítólagos felhasználói felületének egyik képernyőképe új, bézs színeket mutat az értesítési panelen. Már nem átlátszó, és a szín a telefon aktuális témájától vagy a sötét/világos módoktól is függhet. Elvileg az Android 12 egy teljesen új tematikus rendszert vezet be, amely nemcsak a felhasználói felületet színesíti, hanem az Android-eszközein lévő alkalmazásokat is.

Kicsit hasonlít a régebbi iOS értesítésekre – Forrás: AndroidAuthority

A háttérváltozás mellett a panel értesítéseinek is lekerekített sarkai vannak. Úgy tűnik, hogy a menüben megjelenő Gyorsbeállítások száma nyolcról hatra csökkent, nagyobb ikonokkal. Az óra és a dátum is pozícióit cseréltek.

Az új kamera- és mikrofonjelzőket a jobb felső sarokban pedig már láttuk az iOS 14 bevezetésénél. Ezek az XDA szerint az állapotsor adatvédelmi ikonjai, amelyeket az Android 12-vel vezetnek be, hogy figyelmeztessék a felhasználókat, ha egy alkalmazás a kamerájukat vagy mikrofonjukat használja. Ha rájuk koppintunk kiírja, mely alkalmazások használják a funkciókat. A Google új adatvédelmi beállításokat is hozzáadhat az Android 12-höz, amelyek lehetővé teszik a kamera, a mikrofon és a helyhozzáférés teljes kikapcsolását.

Érkezik a kémkedés lebuktató is – Forrás: AndroidAuthority

A Google várhatóan a widgeteket is megvariálja kicsit. A kiszivárgott képernyőképek egy új „Beszélgetések” modult mutatnak, amely megjeleníti a legutóbbi üzeneteket, a nem fogadott hívásokat vagy a tevékenységünk állapotát. Az XDA által megtekintett dokumentum azt sugallja, hogy ez a modul az összes eszközben ugyanolyan lesz, amelyen az Android 12 fut.

Új widgetek – Forrás: AndroidAuthority

Nektek hogy tetszik az új rendszer?

Forrás: AndroidAuthority
Borító: GizChina

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung beharangozta az Android 12 Beta érkezését, majd törölte a posztot

Foltin

A Google Drive-nál már működik az Android 12 animálása

Anikó

Android 12 – főszerepben a személyre szabhatóság és a biztonság

Foltin