IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem eszik olyan forrón az AR-kását

Mivel 2021 a végéhez közeledik, a pletykák arra összpontosítanak, hogy mit mutathat be az Apple legközelebb 2022-ben. Miután több mint fél évtizeddel azután, hogy a vállalat az Apple Watchcsal egy vadonatúj termékkategóriát mutatott be, minden jel arra mutat, hogy a következő nagy dobás egy AR headset lesz.

Ezt szem előtt tartva Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a Power On hírlevél legfrissebb részében arról ír, hogy az Apple valóban tervez egy headsetet 2022-re, de ez nem jelenti azt, hogy a vásárlók olyan hamar hozzájuthatnak majd egyhez.

Forrás: 9to5Mac

A beszámoló szerint ugyanis ugyanaz történhet a pletykált headsetekkel, mint ami az eredeti iPhone-nal, az iPaddel és az Apple Watchcsal. Ez azt jelenti, hogy az Apple bejelentheti, de eltart egy ideig, amíg a termék ténylegesen piacra kerül:

Arra számítok, hogy az Apple első headsetjének – a tervek szerint már jövőre – bemutatása és indulása között tetemes lesz a különbség, és talán vetekszik az eredeti Apple Watchéval. Az Apple első headsetje összetett, drágán megépíthető kivitelű lesz, cserélhető lencsékkel. A vállalatnak valószínűleg világszerte együtt kell majd működnie a kormányokkal a lehetséges lencsékkel kapcsolatban, és gyártók sokaságával kell majd együttműködnie olyan összetett technológiákban, amelyeket egyik fél sem szállított még korábban. Ez időbe telik, és természetesen az Apple szeretné, ha egy ilyen áttörést jelentő új kategória a nyilvánosság elé kerülne, mielőtt kitenné a kiszivárgás kockázatának, amikor több Apple-alkalmazott és partner kezébe kerül, akiknek hozzá kell járulniuk a megjelenés előtt.

Ahogy Gurman felidézi, az eredeti Apple Watch tényleges megjelenése 227 napot vett igénybe.

Az Apple Watch debütálása idején Cook – három évvel a vezérigazgatói megbízatása után – a befektetők és az ügyfelek nyomása alatt állt, hogy új termékkategóriát hozzon létre. Nehéz lett volna még 200 napig feltartani őket. Ráadásul szép kombinációt alkotott a nagyobb iPhone 6 termékcsaláddal és az Apple Pay-jel.

Az Apple új headsetje iránti érdeklődés az elmúlt napokban tovább nőtt, mivel Ming-Chi Kuo is megerősítette az Apple terveit, egy jelentésében a vállalat új AR headsetjéről számolt be, amely állítólag 2022 negyedik negyedévében fog megjelenni.

Kuo szerint az Apple AR headsetjének processzora a Macekével azonos számítási teljesítményszintű lesz, és a chip kialakítása lesz a legjelentősebb különbség az Apple AR headsetje és a versenytársak között. 

Fontosabb lesz a hónapokig tartó szükséges reklám, hogy az emberek érdeklődését felkeltse egy új – és drága – termék iránt, és elég támogatást gyűjtsön a szoftverfejlesztők körében ahhoz, hogy megérje. El tudnám képzelni, hogy az Apple a 2022-es WWDC-n jelenti be a headsetet, és azt az eseményt az AR- és VR-alkalmazások fejlesztésére összpontosítja. Ezután a jövő év végén vagy 2023-ban szállíthatnák a terméket.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó