IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Az Apple még mindig dolgozik egy jövőbeli vezeték nélküli töltőn, amely hasonlóan működne, mint korábban már elkaszált AirPower.

Gurman a Power On hírlevelének legfrissebb kiadásában megerősíti a korábbi értesüléseket, miszerint az Apple még mindig tervezi egy olyan vezeték nélküli töltő kiegészítő megalkotását, amely egyszerre több eszközt, például iPhone-t, Apple Watchot és AirPodsot is töltene.

Az Apple először 2017 szeptemberében jelentette be az AirPowert az iPhone 8 és az iPhone X mellé. Akkor az Apple azt mondta, hogy a töltőpad valamikor 2018-ban fog megjelenni, de ez nem történt meg. A fejlesztési problémákról szóló hónapokig tartó pletykák után az Apple 2019 márciusában törölte a projektet.

Azóta az Apple bevezette a MagSafe töltést az iPhone-okhoz, beleértve a MagSafe Duo kiegészítőt, amely vezeték nélkül képes tölteni az Apple Watchot és az iPhone-t együttesen, bár a Duo csak két különálló vezeték nélküli töltő összekapcsolása. Ha Gurmannak igaza van, az Apple még mindig tervezi egy olyan töltőeszköz kiadását, amely egyszerre képes mindhárom terméket feltölteni.

Forrás: MacRumors

A témát folytatva Gurman azt mondja, hogy szerinte az Apple még mindig vizsgálja az olyan töltési megoldásokat, amelyek nem az érintésalapú induktív töltési technológiára támaszkodnak. Konkrétan megemlíti, hogy az Apple rövid és hosszú távú vezeték nélküli töltőeszközökön dolgozik, és hogy a vállalat egy olyan jövőt képzel el, ahol az összes fontosabb készülékük képes egymást tölteni. Mondjuk egy iPad tölt egy iPhone-t, majd az iPhone tölti az AirPodsot vagy az Apple Watchot.

Régóta hallottunk pletykákat az újabb iPhone-sorozatok úgynevezett fordított vezeték nélküli töltési képességeiről. Ehhez a legközelebb a MagSafe Battery Pack állt, amely képes áramot kapni egy iPhone-tól, amikor az utóbbi készülék be van dugva és töltődik.

Tekintettel a MagSafe akkumulátorcsomag fordított vezeték nélküli töltési funkciójára, technikailag lehetségesnek tűnik, hogy egy iPhone 12 vagy iPhone 13 áramot szolgáltasson az AirPods vagy AirPods Pro készülékeknek, de az Apple még nem valósította meg ezt a funkciót.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó