IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem lesz headset bejelentés az idei WWDC-n

Az Apple vegyes valóság headsetjéről szóló pletykák az elmúlt hónapokban egyre nagyobb teret nyertek, de a vállalat tervei arról, hogy mikor jelentik be az eszközt, továbbra sem világosak. Az Apple új realityOS platformjára tett közelmúltbeli utalások ellenére a headset hivatalos bejelentése még mindig távolinak tűnik – legalábbis Ming-Chi Kuo szerint.

Kuo Twitteren közzétett véleménye szerint hosszabb időnek kell eltelnie, mire az Apple AR/VR headsetje tömeggyártásba kerül. Ennek ellenére az elemző nem tartja valószínűnek, hogy az Apple a jövő héten, a WWDC alkalmával jelenti be az eszközt.

Kuo többek között azért nem hiszi, hogy az Apple júniusban bármit bemutatna az új Apple Mixed Reality headsetjéről, mert így a versenytársaknak elég idejük lenne lemásolni a termék funkcióit. Az elemző fenntartja korábbi előrejelzését, miszerint a headset 2022 helyett 2023 elején kerül a boltokba.

Nem ez az első alkalom, hogy egy Kuo azt állítja, hogy az Apple AR/VR headsetje 2023-ban fog megjelenni. Jeff Pu, a Haitong International Securities elemzője szintén úgy véli, hogy a termék 2023 első negyedévére csúszik. Az Apple 2022 végén jelentheti be a terméket, hasonlóan ahhoz, amit korábban az első Apple Watch esetében tett.

Természetesen az iOS 16 várhatóan új AR/VR technológiákat vezet be, ez lesz az alapja az Apple új kevert valóság headsetjének.

A héten a realityOS védjegyet több országban is bejegyeztette egy Apple-hez köthető cég. Még februárban néhány fejlesztő az App Store note-okban talált utalásokat egy „RealityOS” nevű platformra.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman elárulta, hogy az Apple nemrég demózta a készülő AR/VR headsetjét az igazgatótanácsának – ami azt jelzi, hogy a termék közel áll a bejelentéshez. Ha nem a WWDC-n jön, akkor az egyik lehetőség, hogy az Apple az új iPhone-okkal együtt jelenti be az új eszközt szeptemberben.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó