IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem, nem lesz natív hívásrögzítés az iOS 14-ben

A napokban többször fel-fel bukkanat a hír, hogy az Apple natív hívásrögzítési funkciót adhat a sima és FaceTime hívásokhoz is. Mindezt nyomatékosítandó, még egy screenshot is elkezdett keringeni a neten.

Az eredeti híresztelés egy kínai weboldaltól, az ITHome-tól érkezett (nem testvéroldalunk!), akik azt állították, a fotót egy jailbreakes csoportból szerezték. A képen az „Enable Voice Call Recording”, vagyis Hanghívás rögzítésének engedélyezése opció látható, egy sornyi vonatkozó szabályozás beidézésével.

Már a feltételezés is egészen elképzelhetetlen, hogy pont annál a vállalatnál, ahol egész ágazatot húztak fel az adatvédelemre, ilyen opció egyáltalán publikusan szóba jöhessen. Legalábbis én így látom.

Aztán kiderült, hogy az idézett képernyőfotó igazából „belső használatra” készült, ugyanis a fejlesztőknek valóban lehetősége nyílik arra, hogy rögzítsék a sima és FaceTime hívásokat is, de kizárólag fejlesztési és bugfixelési célokból, szigorúan meghatározott adatbiztonsági feltételek mellett.

Ezt erősítette meg a Twitteren choco_bit néven ismert és rendszeresen információkat eregető felhasználó, egy sor screenshottal, amin egyértelműen látszik, hogy fejlesztői felületről van szó.

Ha valaki ismeri a vállalat munkásságát – feltételezem illene, ha már szivárogtat -, vajon tényleg komolyan gondolhatja, hogy egy ilyen funkció napvilágot láthat bármikor vagy csak a három percnyi rivaldafény számítana?

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó