IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem szerepel az Apple tervei közt egy újabb iMac

Az új Mac Studio és Studio Display bevezetésével az Apple csendben és sunyiban megszüntette a 27 hüvelykes iMacet, amit még mindig Intel processzorral árult. Bár a vállalat a sajtónak azt mondta, hogy a 27 hüvelykes iMac végleg eltűnik a kínálatból, a pletykák szerint az Apple egy új iMac Prót készít, de lehet, hogy már ez sem így van.

A 9to5Macnek nyilatkozó források szerint az Apple jelenleg nem tervezi nagyobb képernyős iMac kiadását a közeljövőben. Az információ ugyanazoktól a forrásoktól származik, melyek a Mac Studio és Studio Display terveiről is szivárogtattak.

Forrás: Apple

Mint arról korábban beszámoltunk, az Apple már dolgozik az új M2 chipet tartalmazó Macek következő vonalán, amely egy új MacBook Airt, MacBook Prót és Mac minit is tartalmaz. Ami azonban az iMacet illeti, a vállalat egyelőre nem tervezi az all-in-one asztali számítógép új, csúcskategóriás változatainak kiadását.

Ez nem csak a nagyobb képernyős modellre, hanem a Pro, Max vagy Ultra chippel ellátott változatokra is vonatkozik. A 9to5Mac által látott információk alapján az Apple dolgozik egy új, 24 hüvelykes iMacen, amely várhatóan valamikor 2023-ban mutatkozik be, de a MacBook Airhez és a 13 hüvelykes MacBook Próhoz hasonlóan ez sem valószínű, hogy az Apple csúcskategóriás processzoraival fog rendelkezni.

Persze ne feledjük, hogy az Apple tervei változhatnak, és ez nem jelenti azt, hogy a vállalat nem gondolt már korábban is arra, hogy az iMac különböző változatait vezesse be. Jelenleg azonban a források szerint az Apple a Mac Studio és a hamarosan megjelenő Apple Silicon Mac Pro népszerűsítésére összpontosít a professzionális felhasználók körében.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó