IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nemcsak a design, a hangok is változnak a macOS Big Surben

A macOS 11-es verziója, a szeptemberben érkező Big Sur nem csak megjelenésében kapott masszív redesignt. Az új ikonok, átlátszó menüsor, Vezérlőközpont és widgetek mellett teljes egészében újragondolták a macOS hangzásvilágát is.

A Pomamitia YouTube felhasználó által üzemetetett csatorna több videóban is összehasonlítja a különböző rendszerhangok és értesítések hangzását. Catalina vs. Big Sur.

A változások egy része csak kisebb finomhangolás, de azért akadnak a megszokottól teljesen eltérő hangok is. Az Apple állítása szerint az új effektek elkészítésekor az eredeti hangok kisebb részeit használták fel alapnak.

Teljesen megújultak a rendszerhangok, most még inkább kedvessé váltak a felhasználók füleinek. Az új értesítési hangokat úgy készítettük, hogy felhasználtuk az eredeti hangok egy-egy részletét, ezért tűnhetnek annyira ismerősnek.

Nekem kicsit még szoknom kell őket, leginkább azért, mert a gépemet az esetek 90%-ában lenémítva használom, a maradék 10%-ban pedig még nem telt el annyi idő, hogy évek ismerős hangjait felülírja a fejemben. Így néha-néha még meglepetésként ér egy-két visszajelzés.

Neked bejön az új design? És a hangok?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó