IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nőnek az elvárások az Apple-lel szemben

Egy frissen kiadott jegyzetben a JPMorgan azon várakozásait írja le, mely szerint az Apple az év második felében megfordítja az S&P 500-hoz viszonyított jelenleg alul lőtt teljesítményét, mivel a vállalat szeptemberben készül az iPhone 13 bevezetésére.

Az iPhone 12 széria volumenének felfelé irányuló nyomása, a július-szeptemberi időszak történelmi túlteljesítménye a bevezetési esemény felé haladva, valamint az iPhone 13 volumenének a csökkentett befektetői várakozásokhoz viszonyított túlteljesítésével kapcsolatos további katalizátorok nagyon vonzó felállást jelentenek a részvények számára az év második felében, és így arra számítunk, hogy az AAPL részvényei lényegesen felülmúlják a szélesebb piacot 2H21-ben.
JPMorgan

A bank arra számít, hogy az Apple a 2022-es pénzügyi évben 226 millió iPhone-egységet adhat el, ami közel áll a TrendForce várakozásaihoz, míg más befektetők 210-250 millió egység körüli értéket várnak.

A JPMorgan emellett megismételte Overweight besorolását, és 165 dollárról 170 dollárra emelte az Apple-re vonatkozó megcélzott árát. A bank szerint, amikor a cégtől magas értékesítési volument várnak, akkor általában felülmúlja a várakozásokat, és ugyanez történik akkor is, amikor a befektetők nem várnak sokat az Apple-től.

Az iPhone 13 bevezetését inkább az utóbbinak látjuk, hasonlóan az iPhone 11-es ciklushoz, többéves 5G hátszelet adva a cserearánynak, és a nagyobb bázis támogatja az éves volumenek erősebb felfutását a jelenlegi befektetői várakozásokhoz képest.
JPMorgan

Az eddig látott pletykák alapján az iPhone 13 várhatóan nem fog nagy változásokat hozni. A Pro modellek magasabb frissítési rátával rendelkező kijelzőjétől és a kisebb notchtól eltekintve az idei év valószínűleg inkább egy “S” év lesz, mint a termékcsalád teljes megújítása. Az Apple várhatóan egy új A15-ös chipet, valamint jobb kameraérzékelőket vezet be, és valószínűleg megmarad a tárolókapacitás maximálisan 512 GB-nál. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó