IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

OLED-es és Mini-LED-es iPad Prók is érkezhetnek jövőre

Az Elec koreai weboldal ma azzal állt elő, hogy az Apple 2021 első felében legalább egy Mini-LED-es kijelzővel rendelkező iPad Pro modell megjelenésével tervez, amiről lassan már egy éve folyamatosan jönnek a pletykák.

A 2021 első felében megjelenő Mini-LED-es Pro után következhet az év másodikk felében egy OLED-kijelző Pro is, amihez a Samsung és LG már kéz a kézben fejlesztheti a kijelzőket.

Forrás: MacRumors

Az eddigi pletykák közül a legtöbb azt állította, hogy a Mini-LED-es megoldás csak az új, csúcskategóriás, 12,9 hüvelykes iPad Próra korlátozódhat, amely március környékén jelenhet meg, így lehetséges, hogy az iPad Pro termékcsalád többi tagja továbbra is a hagyományos LCD-ket használhatja, majd az év végén OLED kijelzőkkel frissíthetik őket, de az ütemterv ezen a ponton nem világos.

A Mini-LED és az OLED kijelzők ugyanazon előnyükkel bírnak a hagyományos LCD-kkel szemben, beleértve a nagyobb fényerőt, a jobb kontrasztarányt és a megnövelt energiahatékonyságot. Az iPhone-ok esetében az Apple már 2017 óta használja is az OLED technológiát.

A vállalat utoljára idén márciusban újította meg az iPad Pro termékvonalat egy viszonylag kisebb frissítéssel. Néhány új funkcióval és apróbb specifikációs változásokkal, köztük az A12 Z Bionic processzorral, ultraszéles kamerával és LiDAR szkennerrel érkezett az új modell.

Forrás: The Elec

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó