IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Óriásit fejlődtek az okosórák két évtized alatt

Pont a napokban volt arról egy rövidebb cikkünk, hogy igazából mennyire ütős az Apple Watch és iPhone párosa, ott be is mutattuk, mennyi mindenben segítségedre lehet az óra azon kívül, hogy remekül mutatja az időt.

Az első Apple Watch széria 2015-ben jelent meg – nem az első szériás Apple Watch -, de az okosórák időszámítása ennél jóval korábban 1998-ban kezdődik. Amikor is a Seiko Reputer névre hallgató készüléke fekerülhetett az emberek csuklójára.

Nevetségesen nagy – Forrás: 9to5Mac

A később OnHand PC néven elhíresült készülék volt az első forgalomba kerülő óra, ami alkalmazásokat tudott futtatni és csatlakoztatni lehetett PC-khez egy dokkoló állomáson keresztül. A nyolcirányú, kijelzőbe épített joysticknak köszönhetően lehetett feljegyzéseket és naptárbejegyzéseket készíteni vele vagy akár to-do listet összeállítani. Nagyon elszánt versenyzők még az összes kiadásukat is felvezethették, játszhattak és számológépnek is használhatták az akkor csodaszámba menő kütyüt.

Méretéből fakadó előnye a hátránya is volt egyben. Akkoriban igazán ritkaság volt, hogy ennyi technológiát egy ilyen kicsi helyre beszuszakoljanak. Azonban nem kell mondjuk egy 38 mm-es Apple Watchot mellérakni, hogy teljes egészében világos legyen, az óra egy igazán óriás bumszli, még az ing vagy póló ujját sem lehetett ráhúzni.

Az alábbi videóban egészen a kicsomagolástól a szinkronizálásig bemutatják az óra használatát.

Mai szemmel teljesen groteszk, hogy valaha ez menő és hightech volt. Most pedig tessék elgondolkodni, hogy most már mennyire jó dolgunk van érintőkijelzővel, Wi-Fi-vel és mágneses pici töltővel. Megyek is és megsimogatom a Watchom!

Borítókép: eBay

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó