IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Örülnél egy ilyen iPad Airnek?

Már egy ideje a levegőben van az új, teljes designváltáson áteső iPad Air híre, ami egyes hírek szerint a héten, a hónapban, az évben akár meg is érkezhet a boltok polcaira. Úgy tűnik az idei modell arculatát nagyban a 2018-as és 2020-as iPad Pro modellek határozzák meg.

A hírek szerin az új iPad Air modellek kávája jóval vékonyabb lehet a kijelző körül, méretre pedig az iPad Air 4 valahol a 11”-es iPad Pro dimenzióiban mozoghat, azt viszont nem tudni, hogy egy az egyben ugyanazt a kijelzőméretet hozhatja-e, hiszen szó volt már 10,8”-ről is.

Eddig minden hagyománnyal szakítva, újra visszaköszönhet a Touch ID, azonban most nem a Home gombba – ami ugye már nincs is – kerülhet integrálásra, hanem a bekapcsoló gombban kaphat helyet az icike-picike ujjlenyomat olvasó modul. A Face ID-ról pedig ezzel az energiával helyből le is mondhatunk. Mindenki döntse el magának, hogy ez előrelépést jelent-e vagy sem.

A Svetapple által készített koncepción jól látszik, hogy az új iPad Air nagyon hasonlít a 2018-as Pro verzióra, azonban a mostani eszköz vonalait sokkal inkább a flat jegyek határozzák meg, a Smart Connector az eszköz hátuljára kerül és csak egy kameralencsével ellátott modul kerül hátulra, még beépített vaku sem kerülhet integrálásra.

A legnagyobb valószínűséggel az új Air már USB-C csatlakozóval érkezik, ami leginkább azért előnyös, mert így számtalan olyan kiegészítő passzolhat az készülékhez, amit jelenleg az iPad userek nem tudnak használni. A Smart Connector pedig erős jele lehet annak, hogy a táblagép Magic Keyboard támogatással érkezhet.

Mit szóltok a képekhez?

Forrás és borítókép: Svetapple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó