IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Piacra dobta a ZTE a világ első képernyő alatti kamerás telefonját

Megérkezett a jövő első hírnöke, és úgy tűnik végre búcsút inthetünk a notchoknak, amennyiben a többi telefongyártó is követi a példájukat.

Már korábban is írtunk arról, hogy a ZTE lehet az első mobiltelefon-gyártó, aki meglépi a kameraszigetek teljes elhagyását. A kínai vállalat teaserképei és ígéretei jól hangzottak, de mivel konkrét piacra bocsátási dátumot nem közöltek, nem tudtuk hogy tényleg tömeggyártásba kezdenek-e az Axon 20 5G-vel.

A készülék teljesen elhagyta notchot és a 32 megapixeles szelfikamerát elrejtette a 6,9 colos 90 Hz OLED képernyője alá. Ráadásul a kijelző körüli káva is nagyon szép vékonyra sikeredett.

Szép vékony káva, logikusan elrendezett kamerák jellemzik – Forrás: GSMRing

A Xiaomi is meglobogtatta már a terveit a szelfikamera elrejtésére, és azzal vádolta a többi gyártó technológiáját, hogy nem elég éles a kijelző a kamera felett. A ZTE viszont megcáfolta ezeket a gyanúsítgatásokat, ugyanis szerintünk teljesen világos és élénk színű a képernyő azon részén, ahol a kamera helyet kapott. Ezt egy nagy fényáteresztő-képességű anyaggal oldották meg, ami organikus és nem-organikus filmrétegekből áll.

Ha a fényképezőt a kijelző alá teszik, akarva akaratlanul is romlik a minősége, hiszen gondoljunk bele, egyszerre megy a szelfikamera és közben látjuk az eredményt. A ZTE nyilatkozata szerint különböző algoritmusokkal oldották meg a homályosságot, tükröződést és a színfoltokat.

Így oldották meg a kamera elrejtését – Forrás: GSMARena

A cég azt is kifejtette, hogy egy különleges szín-szinkronizációs technológiát is használnak. Plusz nemcsak a kamera van a kijelző alá rejtve, hanem az ujjlenyomat-olvasó és a hangszóró is. A hátsó kamera 64, az ultraszéles látószögű 8, a makrokamera pedig 2 megapixeles.

Az Axon 20 5G szeptember 10-től lesz rendelhető Kínában 320 dollárért, ami abszolút reális ár érte. Az kérdéses, hogy a világ többi részén mikor lesz hivatalosan elérhető.

Téged zavarnak a kameraszigetek vagy hidegen hagy a ZTE újítása?

Forrás és borító: MacRumours

Kapcsolódó cikkeink

A túltolt branding esete a kisebb okostelefon gyártókkal

Foltin

Még el sem terjedtek a kijelzőbe épített szelfi kamerák, máris itt a második generáció

Anikó

Nincs még értelme a képernyő alatti szelfikameráknak

Nagy Deborah