IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mostantól már közösen is filmezhetünk Twitchen!

Természetesen lesz majd pár kikötés, mint például az Amazon Prime Video előfizetés, mert hát ingyen nem ad semmit Jeff Bezos, nem véletlen a világ leggazdagabb embere…

Az úgynevezett “Twitch Watch Party” mától elérhető már globálisan is mindenki számára, persze nem ingyen és lesznek bizonyos “kellemetlenségek” is. De először menjünk bele mi is pontosan a “Watch Party” mód. Igazából ez egy online közös filmezési opció, amit már 2019 decemberében elérhetővé tettek egyes nagyobb Twitch streamer számára, hogy teszteljék az érdeklődést, meg persze magát az új megközelítést a platformon.

Szóval, ha szerencséd volt olyan “online előadót” követni, aki megkapta ezt a lehetőséget: akkor nézni tudtad az általa választott filmet vagy sorozatot a többi nézővel egyetemben, illetve olvashattad az emberek reakcióit, már ha akartad… Azonban csak akkor csatlakozhattál be az efféle élő adásokba, ha rendelkeztél Amazon Prime Video előfizetéssel, ez persze ezután sem fog változni.

Szerintem inkább az amúgy is Twitchet használó fiatalság használná a “Watch Party”-t, nem pedig a nagyi meg a papi… – Forrás: Amazon Prime Video

Pusztán annyiban, hogy most már nemcsak a kiválasztott szerencsések kezdeményezhetnek ilyesféle “online közös mozizást”, hanem bárki. Igaz, ha nem vagy hivatalos streamer akkor privát csatornán keresztül fog lezajlani a mozimatiné. De ha megosztod a linket és jelszót a “virtuális mozidhoz”, akkor aki megfizette Jeff Bezos jussát, az már nézheti is veled: mondjuk a The Boys második évadát (ha még nem láttad az elsőt, mindképp pótold!), ami mellesleg holnap fog startolni!

Viszont, ha már ott tartunk, hogy mit is lehet majd nézni, akkor erre annyit mondanék a teljes Amazon Prime Video filmkínálatát. Szóval, amit mi az “amazon adó” fejében megkapunk az mind nézhető és streamelhető lesz. Azonban a “kellemetlenség” itt fog felbukkanni: mivel míg maga a szolgáltatás most már globális. addig nem minden címhez vannak határokat átszelő licenc jogok. Ezért, ha a nézők különböző országokból csatlakoznának be, akkor nem biztos, hogy mindenkinek ugyan az lenne a filmtárában…

Azért meg kell hagyni, egész korrekt próbálkozás ez az Amazontól, amivel még jobban integrálják a Twitch – Amazon Prime Video szolgáltatásaikat, ha már van, miért nem használnák ki mindkettőt egyesített erővel. Illetve a jelenlegi helyzet miatt erre még nagyobb szükség van, ismét rengeteg ember szorul a négy fal közé. Így legalább a felhasználók már filmezni is tudnak “együtt”.

Borító és Forrás: The Verge

Twitch felhasználó vagy esetleg Amazon Prime Video előfizető is vagy? Ki fogod használni majd az új funkciót, hovatovább csak ezért előfizetnél az Amazonos filmes stream oldalra?

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple továbbra is vezeti a táblagépek piacát

Anikó

Az Amazon is beszállhat a kriptovaluták versenyébe

Anikó

Az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót

Anikó