IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Prosser visszatért és nem jó híreket hozott

Mostanában egész nagy csend volt a Front Page Tech csatorna arca körül. Nem csoda, az uborkaszezon kellős közepén ülünk vagy más állo az eltűnése mögött? Viszont a Qualcomm negyedéves jelentése talán megmozgatni látszik az állóvizet.

Prosser értesülései szerint az új iPhone 12-es modellek és iPadek csak októberben érkezhetnek a boltok polcaira, ami még az átlagos csúszáshoz képest is egész nagy késést jelenthetnek. Hogy most a koronára fogjuk-e vagy sem, az már más kérdés. Ettől függetlenül egyre „távolabbinak” tűnik a szeptemberi rajt.

Ezzel egybe csengenek a Qualcomm legutóbbi infói, miszerint az egyik partnerük számára „kisebb” csúszással tudnak csak szállítani. Ez pedig nagy valószínűséggel az Apple lehet, a lemaradásnak pedig a 2020-as iPhone modellek láthatják kárát.

Forrás: Apple Insider

Ugyan a késés pontos mértékéről nem számoltak be, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy a szeptemberi Keynote után nem lesznek azonnal elérhetők az új modellek. Valami olyasmire lehet majd számítani, mint amit két évvel ezelőtt az iPhone XR esetében toltak le. Ez által az október kb. reális tippnek tűnik.

Prosser az iPadekről nem szolgált túl sok infóval. A legbiztosab találgatásnak a mini-LED-es kijelzővel frissített iPad Pró tűnik. Bár van, aki már ezt is meg tudja cáfolni és csak 2021-re várja a mini-LED technológia indulását.

Ráadásul az iPad Prók már kaptak egy frissítést idén, így több esély van arra, hogy az iPad mini, az iPad Air vagy az alap iPad kapjon egy kisebb bumpot. A 11”-es teljes kijelzős Face ID-s vagy kijelzőbe épített Touch ID-s azonosítással rendelkező frissítés már amúgy is egészen időszerű lenne.

Forrás: MacRumors és 9to5Mac

Hiszünk még Prossernek vagy a néhány jó pont mellé behúzott félrelövésekkel totál elgurította a hitelességi pöttyöslabdát?

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó