IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung és Google egyesítik erőiket?

Ha megállapodik a két mogul cég, akkor búcsút inthetünk a Bixby-nek és Galaxy Store-nak! Vagyis talán ezentúl nem próbálja majd annyira kényszeríteni a Samsung a használatukat…

Jelenleg még csak rebesgetik a hírt, hogy a két, többek között telefongyártó cég megállapodik. Az ok pedig elvileg a jelenlegi helyzet által kiváltott gyenge készülék eladások a dél-koreai cégnél. A Google-nek meg úgytűnik nagyon is jól megy. Na, de miről is folynak a tárgyalások, már ha tényleg igaz a hír?

Elvileg több kontrollt szeretne a Google a Samsung készülékek felett. És most nem kreatív kontrollról beszélünk, hanem azt akarja a Google, hogy az ő digitális asszisztensüket és applikációs áruházukat promótálják mindenekelőtt teljes mellszélességél. Vagyis a Google Asszisztenst és a Play Áruházat kiszorítva ezzel a Galaxy Store-t és Bixby-t a Samsung rivaldafényéből.

Igaz, ez nem azt jelenti, hogy akkor a Galaxy Store és a Bixby megszűnik majd létezni. Azonban eddig is sokkal jobban ment a Google féle verzió, viszont ha megegyeznek az szerintem az utolsó szög lesz a két szolgáltatás koporsójába. Bár nem hinném, hogy akárki bánná ezt…

Tényleg lecserélik majd a Samsungnál a Bixby-t a Google Asszisztensre? Forrás: Lifewire

A két cég igaz nyilatkozott, de olyan semmilyen nyakatekert válaszokat kaptunk. A Google azt közölte, hogy:

A Samsung szabadon kreálhat saját applikációs áruházat és digitális asszisztenst, de mi mindig is folyamatosan kommunikáltunk a partnereinkkel a felhasználói élmény továbbfejlesztéséről, és ezt nem tervezzük megváltoztatni.

Míg a Samsungtól az az infó jött:

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a saját ökoszisztémák iránt, de ettől függetlenül mindig szorosan együttműködünk partnereinkel, ahogyan a Google-lel is.

Ami nekem jelenleg úgy hangzik, hogy:

Igen, még csak tárgyalunk, de bocsi még nem mondunk lópikulát sem.

Átkerülnek majd a Samsung exkluzív appok a Play áruházba? Forrás: Henri Le

Természetesen, ha az alku összejön, akkor biztosan hatalmas pénzösszeget kell majd kicsengetnie a Google-nek, másképp kizárt dolognak tartom, hogy a Samsung belemenne. Az már más kérdés, hogy igazából mennyi kontrollt enged majd meg a Samsung, ha tényleg meg is egyeznek.

Azonban szerintem ez igazából a dél-koreai elektronikai cégen fog múlni. Mivel a Google majdnem ugyanezt már egyszer bejátszotta az Apple-nél és hatalmas pénzösszeget fizetnek az almás cégnek a termékeiken Google keresőmotor elsőségért. Tehát sok almás termék, sok Google-ös keresés, és szinte biztos, hogy ugyan erre hajtanak a Samsungos megegyezéssel is.

Személy szerint nagyon nem bánnám, ha megegyezne a Google és Samsung, mivel a Bixby-nél a Google Asszisztens mérföldekkel jobb (és még finom voltam), és a Galaxy Store-nak pedig nincs túl sok haszna…

Borító: TechAltar
Forrás: phoneArena

Szerinted jó ötlet lenne, ha a Samsung belemenne a Google ajánlatába?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó