IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

RIP Samsung S8 és S8+

Furcsa ezt mondani, de a Samsung még mindig vezeti a tabellát, ha az Android frissítésekről van szó, hiszen a hosszú távú támogatás az, ami igazán hozzá tud adni a készülékek értékéhez. Most azonban egy régi nagy Samsung kedvencnek is kicsengettek. A vékony kávák úttörője hivatalosan is nyugalomra tér, mivel a Samsung megszüntette az Android-frissítések támogatását a Galaxy S8 és S8+ készülékekre.

A Samsung frissítési oldalán, amely részletezi, hogy mely modellek milyen gyakoriságú frissítésekre jogosultak, a Galaxy S8 széria nyomát már bottal üthetjük.

A vállalat amúgy is csak félévente frissítette a Galaxy S8-at, így ez nem éppen hatalmas veszteség, de azért mégiscsak annak a jele, hogy eljött a készülék életének vége. Mondjuk Androidos viszonylatban ez azért nem rossz, hiszen a sorozat debütálása óta eltelt négy év. Az utolsó frissítés, amire az S8 jogosult volt, a 2021. áprilisi biztonsági javítás volt.

Forrás: 9to5Google

Figyelemre méltó azonban, hogy az S8 egyes változatai még mindig szerepelnek a táncrendben. Az S8 Lite még mindig félévente kap frissítéseket, az S8 Active pedig – kissé fejvakarva – negyedévente.

A Galaxy S8 és az S8+ a káva nélküli okostelefonok korszakát vezette be azzal, hogy az akkori többi telefonhoz képest masszívan lefaragták a felső és oldalsó kereteket. Összehasonlításképpen: a Galaxy S8 mindössze 6 hónappal az eredeti Google Pixel után jelent meg, amelynek a felső és alsó kereteit valódi leszállósávval látták el. 

Ez volt a Samsung első olyan készüléke is a Galaxy Nexuson kívül, amely támogatta az on-screen navigációt, ami az elmúlt években már teljesen általános funkcióvá vált. A következő két generáció során a Samsung tovább karcsúsította a kereteket és finomította az S8-ban debütáló tervezési vonásokat a többi zászlóshajóján.

RIP Galaxy S8, szeretettel emlékezünk rád.

Forrás: XDA Developers

Borítókép: Techradar

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó