IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Saját modemchippel rukkolhat elő az Apple 2023-ban

Az Apple egyedi tervezésű 5G modemje a pletykák szerint a 2023-as iPhone-modellekben debütál, és az alkatrész nem a készülék A-sorozatú chipjébe lesz integrálva – írja a DigiTimes.

A DigiTimesnak nyilatkozó források a mai nap folyamán közzétett fizetős jelentésben azt mondták, hogy 2022 lesz az utolsó év, amikor a Qualcomm szállítja az összes modemet az iPhone modellekbe. Ezt követően az iPhone-ok várhatóan már az Apple saját maga által tervezett 5G-s alapsávú modemchipjeivel fognak rendelkezni.

Az 5G modem, amelyet az Apple a 2023-as iPhone-modellekhez fejlesztett ki, állítólag különálló lesz az A-sorozatú chipjétől, amelyet előzetesen A17-nek neveztek el. Ez ellentétben áll a kezdeti Android-eszközökkel, amelyek egyedi modemeket kívánnak tartalmazni, és amelyek a hírek szerint a cellaprocesszort (CP) és az alkalmazásprocesszort (AP) is közvetlenül a készülék System on Chip (SoC) rendszerébe kívánják integrálni.

Forrás: Xiaomilife

A TSMC, a tajvani vállalat, amely jelenleg az Apple összes egyedi szilícium SoC-jét szállítja, vélhetően arra készül, hogy legyártsa az Apple-nekaz egyedi tervezésű 5G alapsávú modemjét is.

A Qualcomm a hét elején tartott befektetői napján azt mondta, hogy várhatóan 2023-ban már csak az Apple modemchipjeinek 20 százalékát fogja szállítani, ami arra utal, hogy az Apple 2023-tól kezdve az iPhone-okhoz szükséges 5G modemchipek akár 80 százalékát is saját maga fogja előállítani.

Nem ésszerűtlen a feltételezés, hogy a Qualcomm által szállított maradék 20 százalék a 2023-as iPhone-kínálat régebbi vagy belépő szintű készülékeiben lesz. Másrészt a fennmaradó 20 százalékba olyan régiókba készült készülő készülékek is beletartozhatnak, ahol az Apple 5G modemje nem támogatott.

Az Apple vélhetően az Intel modemchip-üzletágának 2019-es felvásárlásával indította el a saját, házon belüli modemchipek kidolgozását azzal a céllal, hogy eltávolodjon a Qualcommtól.

A jelentés pedig egybevág a korábbi pletykákkal, amelyek szerint az Apple modemchipje 2023-ra készül el.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó