IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sokkal jobb lehet a Samsung kijelző alatti kamerája a versenytársakénál

A Galaxy Z Fold 3 lesz a Samsung következő nagy okostelefon-bemutatójának főszereplője idén. A készülék a pletykák szerint különböző fejlesztéseket hoz majd elődjéhez képest, többek között a kijelző alatti szelfikamerát, amely az összehajtható kijelzőt lyukkivágástól vagy bevágástól mentesíti. Most további információk szivárogtak ki a kijelző alatti kamerával kapcsolatban.

Ice Universe (@UniverseIce) szerint a Galaxy Z Fold 3 kijelző alatti szelfikamerája 40%-kal nagyobb fényáteresztő képességgel fog rendelkezni a meglévő okostelefonok kijelző alatti kameráihoz képest. Ez azt jelenti, hogy a kamera több fényt képes elnyelni, ami viszonylag világosabb képeket és videókat eredményez, kevesebb zajjal. A képernyő kamera feletti része azonban mozaikos mintázatot mutathat, különösen fehér háttér esetén.

Forrás: SamMobile

Korábbi jelentések azt állították, hogy a Galaxy Z Fold 3 egy 16 megapixeles kijelző alatti kameraérzékelővel (Sony IMXx71) rendelkezik majd. Várható, hogy a kijelző alatti kamera képminősége nem lenne olyan jó, mint a fedőkijelzőn lévő lyukasztott szelfikamera. Ha tehát a felhasználók nem elégedettek a kijelző alatti kamera minőségével, akkor használhatják az okostelefon fedőkijelzőjén lévő 10 megapixeles szelfikamerát.

Az okostelefon a hírek szerint Snapdragon 888 processzorral, 12 GB/16 GB RAM-mal és 256 GB/512 GB belső tárhellyel rendelkezik majd. A készülék 6,2 hüvelykes Super AMOLED Infinity-O fedlapkijelzővel rendelkezik, 120 Hz-es frissítési frekvenciával és lyukasztott kivágással a szelfikamera számára. A belső 7,5 hüvelykes, összehajtható Super AMOLED kijelző QHD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával. Mindkét képernyő HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkezhet. A készülék a pletykák szerint kompatibilis lesz az S Pen tollal is.

Forrás: Notebook Check

A Galaxy Z Fold 3 IP-besorolással rendelkezik majd a por- és vízállóság érdekében. A fedőlapos kijelző alatt egy 10 megapixeles szelfikamera, az összehajtható kijelző alatt pedig egy 16 megapixeles szelfikamera kap helyet. A hátlapon az okostelefon egy hármas kamera beállítással rendelkezhet, egy 12 MP-es széles látószögű, egy 12MP-es ultraszéles és egy 12 MP-es telefotó lencsével, 2x-es optikai zoommal. Minden kamerának képesnek kell lennie 4K 60fps videók rögzítésére.

A telefon akkumulátorának kapacitása már korábban kiszivárgott, egy 4400mAh-s telep fogja ellátni krafttal a készüéket. A telefon várhatóan AKG hangolású sztereó hangszórókkal, GPS-szel, 5G-vel, Wi-Fi 6E-vel, UWB-vel, Bluetooth 5.0-val, NFC-vel és USB Type-C porttal rendelkezik majd. A készülék Android 11-alapú One UI 3.5-tel kerül forgalomba, amely az összes stock alkalmazás továbbfejlesztését tartalmazza, hogy mindkét képernyőn optimalizáltabban működhessen.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó