IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Surface vagy MacBook? A Microsoft megmondja!

A redmondiak legújabb reklámjában egy MacBook Próval vetik össze a saját laptopjukat. Vajon kitalálod, hogy szerintük melyik a jobb?

A Microsoftnál és az Applenél egyaránt nagy hagyománya van annak, hogy a másik cég termékeire utalgatnak a reklámjaikban: elég csak a cupertinóiak Get a Mac-kampányára, vagy a Microsoft iPad vs. Surface spotjaira gondolni. A redmondiak most ismét ehhez az eszközhöz folyamodtak a Surface Pro 7 laptop/tablet-hibrid legújabb hirdetésében.

A 30 másodperces filmben egy tinédzser mondja el a véleményét az egymás mellé helyezett MacBook Próról és a Surface Pro 7-ről. Ahogy  a 9to5Mac cikke rámutat, a Mac felemelésekor (0:08)  az Esc gomb hiányáról ki lehet szúrni, hogy nem a legújabb, M1-es modellről van szó, de ez nem is különösebben lényeges, hiszen a reklám elsősorban a funkcionalitásra és az árkülönbségre helyezi a hangsúlyt.

Elhangzik például, hogy a Surface Pro 7-hez érintőképernyő és stylus is jár, míg a MacBook Prón csak egy kis sávot (azaz a TouchBart) tapizhatunk. Miért nem adnak egy teljes érintőkijelzőt? – teszi fel a kérdést a főszereplő. A film kitér arra is, hogy a Microsoft gépének levehető a képernyője, míg a Macen „annál kell leragadnod, amit kaptál”. Kissé sután szó esik a teljesítményről is abban a kontextusban, hogy a Surface Próban megvan az erő, hogy futtassa az appjaidat (mert a Macben biztos nincs), s ráadásul sokkal jobb gaming eszköz (valljuk be, a Macek és a játékok tényleg nem nagy cimborák: macOS-re nagyságrendekkel kevesebb elérhető cím van, és általában azok is drágábbak a windowsos verzióknál).

A kegyelemdöfést pedig az árakkal viszi be a Microsoft, a MacBook Pro 1299 dolláros árcédulájával a Surface Pro 7 890 dolláros árát állítva szembe. Hogy ezért milyen specifikáció jár, az a reklámból nem derül ki, a Microsoft boltjában pedig most nincs is ezen az áron gép, és nem is lehet konfigurálni. A 699 dolláros alap Surface Pro 7 Intel i5 processzort, 8GB memóriát és 128GB tárhelyet kínál, ugyanakkor billentyűzetet külön kell venni hozzá, ezek ára 89,99 dollártól 134,99 dollárig terjed. Ezzel szemben MacBook Próból valóban 1299 dollárba kerül a legolcsóbb modell M1 Chippel, 8GB memóriával és 256 GB SSD-vel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó