IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Távoli jövő még az összecsukható iPhone és Mac

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants (DSCC) elemzője szerint az Apple valószínűleg 2025-ig késlelteti az összehajtható iPhone-t, és a vállalat a teljes képernyővel rendelkező, összehajtható MacBookok lehetőségét még csak vizsgálja.

A DSCC új, a közelgő összehajtható és összetekerhető eszközökről szóló jelentésében Young kifejtette, hogy az Apple régóta pletykált összehajtható iPhone-ja 2025-ig biztos nem kerül terítékre. Ez jelentős késedelemnek tűnik a korábbi előrejelzésekhez képest, amelyek szerint a készülék 2023-ban vagy 2024-ben fog megjelenni. A késésről szóló hírek az ellátási lánc forrásaival folytatott megbeszélések után érkeztek, ami arra utal, hogy az Apple nem siet az összehajtható készülékek piacára való belépéssel.

Annak ellenére, hogy az Apple késlelteti az iPhone összehajtható törekvéseit, állítólag vizsgálja annak lehetőségét, hogy összehajtható notebookokat kínáljon teljes képernyővel. A vállalat állítólag 20 hüvelyk körüli kijelzőmérettel rendelkező összehajtható laptopokról tárgyal beszállítóival.

Young szerint ez az eszköz új termékkategóriát alkothat az Apple számára, és kettős felhasználású terméket eredményezhet, amely összehajtva laptopként működhet teljes méretű képernyős billentyűzettel, kihajtva pedig monitorként, külső billentyűzettel együtt használva. Az összecsukhatóság lehetővé tenné a 4K felbontást vagy annál nagyobb felbontást is az Apple által vizsgált méretben – tette hozzá Young.

Az összehajtható gép bevezetésének időkerete valószínűleg távolabbi, mint 2025, 2026 vagy 2027. De az Apple érdeklődésének nyilvánosságra hozatala jó úgy általánosságban.

Young egy sor pontos részletet árult el az Apple terveiről, például az iPhone 13 Pro ProMotion kijelzőjéről, a hatodik generációs iPad mini kijelzőméretéről és keretéről, a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro Pro ProMotionnal ellátott mini-LED kijelzőiről és még sok másról. Legutóbb Young állt azon pletykák mögött is, amelyek az iPhone 14 Pro notchát felváltó, ovális alakú és lyukasztású TrueDepth kamerakialakításról és a mini-LED iMac Pro júniusi megjelenési dátumáról szóltak.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó