IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új AirTagkövetés-ellenes funkciókat vezet be az Apple

Az Apple bevezette az ígért AirTag követéselleni funkcióinak egy részét a vállalat közelgő iOS 15.4 frissítésének legújabb béta verziójában.

Az AirTaggel való visszaélésekről szóló jelentésekre reagálva az Apple február elején bejelentette, hogy számos változtatást és frissítést hajt végre, amelyek célja a tartozék zaklatás elleni funkcióinak megerősítése. Akkor az Apple azt mondta, hogy a funkciók egy jövőbeli szoftverfrissítéssel érkeznek majd.

Kedden az Apple kiadta a közelgő iOS 15.4 frissítés negyedik béta verzióját. Az első jelentések szerint az ígért változtatások egy része felbukkant a legújabb bétában.

Az Apple például új üzenetet tett az AirTag beállítási képernyőjébe, amelyben felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy az AirTag használata az emberek hozzájárulása nélküli követésére a világ számos régiójában bűncselekménynek számít. Azt is megjegyzi, hogy az AirTaget úgy tervezték, hogy az áldozatok számára felismerhető legyen, és a bűnüldöző szervek számára lehetővé tegye a tulajdonosok azonosítását.

article thumbnail
Forrás: AppleInsider

Emellett a MacRumors megerősítette, hogy az Apple más AirTag-változásokat is eszközölt az új béta-verzióban, többek között egy olyan hiba elhárítását, amely összezavarhatta a felhasználókat. Konkrétan a probléma az ismeretlen kiegészítő riasztás volt, amelyet csak különböző AirPodsok vagy Find My kiegészítők tudtak kiváltani – az AirTagek nem.

Az Apple más kisebb változtatásokat is eszközölt, többek között eltávolította az Item Safety Alerts letiltásának lehetőségét. Ehelyett hozzáadták a nyomkövetési értesítések és a Find My hálzóat értesítések testreszabásának lehetőségeit.

A követés elleni mechanizmusok, amelyek valószínűleg az iOS 15.4-ben debütálnak majd, csak részei az AirTagekkel való visszaélésekkel kapcsolatos szélesebb körű megoldásoknak. Később, 2022-ben az Apple azt mondja, hogy más funkciókat is kiad, például az ismeretlen AirTagek precíziós keresését és az AirTagek feltűnőbb csipogását.

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó