IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új AirTagkövetés-ellenes funkciókat vezet be az Apple

Az Apple bevezette az ígért AirTag követéselleni funkcióinak egy részét a vállalat közelgő iOS 15.4 frissítésének legújabb béta verziójában.

Az AirTaggel való visszaélésekről szóló jelentésekre reagálva az Apple február elején bejelentette, hogy számos változtatást és frissítést hajt végre, amelyek célja a tartozék zaklatás elleni funkcióinak megerősítése. Akkor az Apple azt mondta, hogy a funkciók egy jövőbeli szoftverfrissítéssel érkeznek majd.

Kedden az Apple kiadta a közelgő iOS 15.4 frissítés negyedik béta verzióját. Az első jelentések szerint az ígért változtatások egy része felbukkant a legújabb bétában.

Az Apple például új üzenetet tett az AirTag beállítási képernyőjébe, amelyben felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy az AirTag használata az emberek hozzájárulása nélküli követésére a világ számos régiójában bűncselekménynek számít. Azt is megjegyzi, hogy az AirTaget úgy tervezték, hogy az áldozatok számára felismerhető legyen, és a bűnüldöző szervek számára lehetővé tegye a tulajdonosok azonosítását.

article thumbnail
Forrás: AppleInsider

Emellett a MacRumors megerősítette, hogy az Apple más AirTag-változásokat is eszközölt az új béta-verzióban, többek között egy olyan hiba elhárítását, amely összezavarhatta a felhasználókat. Konkrétan a probléma az ismeretlen kiegészítő riasztás volt, amelyet csak különböző AirPodsok vagy Find My kiegészítők tudtak kiváltani – az AirTagek nem.

Az Apple más kisebb változtatásokat is eszközölt, többek között eltávolította az Item Safety Alerts letiltásának lehetőségét. Ehelyett hozzáadták a nyomkövetési értesítések és a Find My hálzóat értesítések testreszabásának lehetőségeit.

A követés elleni mechanizmusok, amelyek valószínűleg az iOS 15.4-ben debütálnak majd, csak részei az AirTagekkel való visszaélésekkel kapcsolatos szélesebb körű megoldásoknak. Később, 2022-ben az Apple azt mondja, hogy más funkciókat is kiad, például az ismeretlen AirTagek precíziós keresését és az AirTagek feltűnőbb csipogását.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó