IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Te örülnél, ha Alexával irányíthatnád telefonos appjaid?

Úgy tűnik mindent is irányítani akar az Amazon Alexával. Még a telefonunk programjait is. Ezért komplex aplikáción belüli feladatokra képzi a kereskedelmi óriás digitális asszisztensét.

Ismerősnek tűnhet ez a funkció például a már jól kiforrott Google Asszisztenstől, ami szinte minden androidos telefonba belekerült és integrálva van már sok-sok éve a Play Store-os appokkal. Ha elég időt töltünk vele és beállítjuk a többlépcsős teendőket, szinte minden bonyolultabb parancssorozatot végre lehet hajtani a Google Asszisztensel: hogy utána csak egy kimondott szó vagy kattintás legyen az, ami előtte akár 1-2 percet is igénybe vett.

Ellenben az Amazon digitális asszisztense főleg Amerikában, az Alexa Echo okos hangszórókba beépítve hódított magának teret. Illetve azzal, hogy okostévétől kezdve akármilyen okosotthoni kütyüdet irányíthattad egyszerre, hanggal. Míg most már minden nélkül, csak szimplán az okostelefonunkra letöltve az Amazon Alexa digitális asszisztenst elérhetjük az előbb említett összes funkciót.

Folytatódik az Amazon és a Google párharca Forrás: Trusted Reviews

De, most úgy tűnik, Jeff Bezos, a vállalat vezérigazgatója és az Alexa digitális asszisztens tulajdonosa újabb fokra emelné a dolgokat. Ők is serényen dolgoznak a Google asszisztenshez hasonló technológián, hogy minden androidos vagy iOS-es felhasználó segítségére lehessenek a mindennap(p)ok dolgaiban. Az, hogy ez mennyire fog beteljesülni, azt csak maga a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos tudhatja…

Állítólag a mai naptól nagyon kis körben a fejlesztők már hozzáférhetnek az új asszisztensi funkcióhoz, ugyhogy, ha a fejlesztés és tesztelések jól zajlanak, akor talán még az idei év végén munkába foghatjuk majd az Amazon Alexa digitális asszisztenst. Én mindenképp kipróbálom majd. Maximum marad a jól bevált Google Asszisztens.

Az új digitális asszisztenseknek köszönhetően, csak egy szó és már kész is! – Forrás AReporter

Ha esetleg irtózol a digitális asszisztenstől és hallani sem akarsz róluk, azt egy bizonyos szintig megértem. Sok adatvédelmi kérdést vet fel egy olyan technológia, ami a folyamatos “hallgatózásra” van kifejlesztve. Én is inkább gombnyomásos előhívásra esküszöm, mivel hasznosnak hasznos, csak ne füleljen. Igaz nincs mit titkolnom, és ha akarnak úgy is lehallgatnak…

Borító: PCMag
Forrás: androidpolice

Te használod az Amazon Alexa digitális asszisztenst, ha nem, mi a választott “fegyvered”?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó