IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Nvidia is ARM technológiába ruház?

Ha ez tényleg bekövetkezik, akkor az Nvidia valóban nagyhatalommá válik a számítástechnika terén!

A Bloomberg forrásai szerint a videókártyák királya élete legnagyobb akvizícióját tervezi az Arm Holdings, processzorokért felelős cég megvételével. Lehet, hogy a korai fázisa miatt vagy talán nincs is semmi üzlet, de sem az Nvidia, sem az Arm nem kommentálta a híreket.

Az biztos, ha ez megtörténik, akkor hatalmas üzlet lesz, hatalmas pénzösszegekkel. Mivel az Arm Holdingsot 2016-ban a SoftBank Japán befektető cég már felvásárolta 32 milliárd dollárért, ami szürreálisan nagy összeg, és azóta biztos nőtt az értéke. Viszont úgy tűnik most megválnának tőle. Mivel az elmúlt időszakban a Japán cég pénzzé tette több birtokában lévő befektetését, hogy egyensúlyozzák romlott üzleti helyzetüket a koronavirus időszakban.

Ami nekem kicsit fura, hogy miért akkor akarnak megválni az egyik legnagyobb chip architektúra gyártótól, forgalmazótól és licenszelőtől, amikor az emberek többsége a világ körül többet tölti a napjait a négy fal között, mint kint. Nagy százalékban játékot játszva telefonon, gépen vagy konzolon és hát sok okos készülékbe kell az az ARM chip. Talán ennyire rosszul menne az üzlet minden más téren, hogy egy ilyen aranytojást tojó tyúkot eladna a SoftBank?

Tényleg megválna az ARM-től a SoftBank? Forrás: Lowyat

Annyi biztos, ha igazak a hírek és az Nvidia tényleg érdeklődik akkor nekik biztos nincs problémájuk az eladásokkal illetve az ARM technológiát megszerezve: még jobban optimalizálhatnák az NVIDIA kártyákkal rendelkező kütyüket, gépeket vagy telefonokat egyesült erőkkel.

Ez azt jelentené, hogy az amúgy is magasan szárnyaló Nvidia teljesen új kategóriába kerülne: mivel így már ketten hatalmas százalékát képviselnék a számítástechnikai piacon. Az Nvidia teljhatalmat kapna az ARM architektúra fölött, ezzel nagyban befolyásolhatnák az okos eszközök és számítógépek piacát, meg azt is, hogy ki kap majd a technológiából. Valószínüleg biztos sorban állás lesz. Az Apple is már úgy döntött, hogy vált az Intel procikról.

Egyesült erővel, forradalmasíthatják a számítás technológiát? – Forrás: NVIDIA Newsroom

Úgy gondolom őrült új dolgokat alkothatnának együtt, illetve ezzel biztosan közelebb kerülnénk a Mesterséges Inteligenciához. Bár a filmekben az MI-ből még jó dolog nem nagyon sült ki. Inkább foglalkozzanak a minél jobb és gyorsabb grafikai és processzor technológia fejlesztésén.

Az Nvidiának és az ARM-nek gyanúsa jó üzlet lenne, a SoftBankal már más a kérdés, de ki tudja, hogy ez valóban megtörténik-e…

Borító: ARM Newsroom
Forrás: AndroidAuthority

Szerinted megtörténik az üzlet, és ha igen jól teszi az NVIDIA az akvizíciót?

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó