IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Téged mennyire paráztat be az iPhone 13 elnevezés?

Az Economic Daily News szerint a közelgő 2021-es iPhone az iPhone 13 nevet kapja, a teljes termékcsaládra vonatkozó mini, Pro és Pro Max változatok elnevezési sémájával, azonban úgy tűnik minden 5. felhasználót viszolygással tölt el a 13-as szám.

A különböző forrásokra és “ellátási láncbeli” ellenőrzésekre hivatkozó jelentés szerint az Apple azt tervezi, hogy a közelgő iPhone-okat iPhone 13 néven hozza forgalomba. Továbbá a jelentés szerint az Apple ragaszkodik a “mini”, “Pro” és “Pro Max” kifejezésekhez a különböző változatok esetében, amelyek mindegyike szeptemberben kerül piacra.

A jelentésből (fordító program használatával):

Az Apple idei új iPhone-jai már a készletezés visszaszámlálási szakaszába léptek, és az ellátási lánc arról számolt be, hogy az idei új telefonok az iPhone 13 nevet kapják. Az összeszerelési megrendelések elosztásában továbbra is a Hon Hai (2317) a nagy nyertes, beleértve a csúcs 6,7 hüvelykes iPhone 13 Pro Max összes megrendelését. A 6,1 hüvelykes iPhone 13 68%-át szintén a Hon Hai kezeli, és a 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro megrendeléseinek mintegy 60%-át veszi át. Az ellátási lánc szerint az idei új iPhone visszatér a tavaly szeptemberben bejelentett helyzethez. Az öntöde a harmadik negyedévben kezdi meg a szállítást, a szállítás csúcsa pedig a negyedik negyedévre esik. Az Apple négy új modellt fog piacra dobni, nevezetesen a 6,7 hüvelykes iPhone 13-at. Pro Max, a 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro, valamint az 5,4 és 6,1 hüvelykes, szintén iPhone 13 névre keresztelt modelleket.

Egy felmérés szerint minden ötödik iPhone- és iPad-felhasználót elriasztja az iPhone 13 elnevezés kilátásba helyezése a triskaidekafóbia, azaz a tizenhármas számtól való félelem miatt. Ehelyett a felmérésben résztvevők 38%-a azt mondta, hogy azt szeretné, ha az Apple teljesen elhagyná a megfelelő számot, és a jövőben minden egyes iPhone-kiadást az évszám alapján nevezne el, például iPhone (2021).

A megkérdezett iPhone- és iPad-felhasználók mindössze 13%-a mondta azt, hogy szeretné, ha az Apple a következő iPhone-t iPhone 12S-nek nevezné el. Az Apple utoljára 2018-ban, egy évvel az iPhone X után az iPhone XS és az iPhone XS Max esetében használta az “S” utótagot egy iPhone nevében. Az “S” elnevezés általában az éves iPhone-kiadások kisebb, fokozatos frissítéseihez van fenntartva. Az iPhone 6S például csak kisebb fejlesztéseket kínált az egy évvel korábbi iPhone 6-hoz képest.

Az eddigiek alapján a 2021-es iPhone néhány figyelemre méltó fejlesztést tartalmaz majd, például a ProMotion 120 Hz-es változó képfrissítési frekvencia és a fejlettebb Always-On kijelző. Az Apple azonban úgy érezheti, hogy az új iPhone-ok változásai egy egész számnövelést indokolnak, ahelyett, hogy három év után először egyszerűen csak egy “S” betűt akasztanának a már meglévő modell neve mögé.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó