IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Van egy kis kavarodás a Wear OS és a Tizen OS közt

A Samsung visszatér az Android-alapú operációs rendszerhez az okosóráinál még idén, a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Active a Samsung Tizen OS helyett a Wear OS-t fogja futtatni. 

Ez a lépés többek között az alkalmazások szélesebb választékához való hozzáférést fogja biztosítani a Samsung okosórái számára, amire valljuk be, már eléggé szükség van. De a vállalat nem fogja átállítani a meglévő, Tizent futtató órákat a Wear OS-re, amely felhasználói oldalról szinte érthetetlen lépés.

Ez szöges ellentétben áll azzal, amit a Samsung tett, amikor az Androidról a Tizenre váltott az okosóráinál. Az első Galaxy okosóra, a Galaxy Gear, amely az Android egy egyedi verzióját futtatta, később Tizenre frissült. És, nos, a Samsung úgy gondolja, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik még mindig ragaszkodnak ahhoz az órához, elég ideje volt az operációs rendszer váltásra, és megköveteli tőlük, hogy frissítsék az órájukat Tizenre, hogy továbbra is használhassák a Galaxy Store-t az alkalmazások letöltésére, ugyanakkor az új óráival visszavált az Androidra.

Samsung Galaxy Gear app support

Augusztus 5-én a Samsung megszünteti a Galaxy Store támogatását a Galaxy Gearen, vagyis az alkalmazások és egyéb szolgáltatások megszűnnek. A Samsung szerint azonban az ügyfelek frissíthetnek Tizenre, hogy továbbra is használhassák a Galaxy Store-t. Nehéz megmondani, hogy hányan vannak, akik még mindig használják a 2013-ban megjelent Galaxy Geart és ennyi év alatt nem telepítették a Tizen OS frissítést, de a számuk nyilvánvalóan nem nulla, különben a Samsung nem tenné meg ezt a bejelentést ennyi évvel később.

Ha van egy Galaxy Geared, és frissíted Tizenre, az órád visszaáll, és minden adatod törlődik, így érdemes biztonsági mentést készíteni, mielőtt elvégeznéd a frissítést. Egyes alkalmazások szintén nem lesznek elérhetők vagy nem fognak működni a Tizen telepítése után, ami az egyik legnagyobb oka annak, hogy a Samsung eleve visszatér az Androidhoz. Most akkor mi is van?!

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó