IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Teszteli a Spotify a streaminget Apple Watchról

Egyes felhasználók számára megjelent egy bétafunkció, ami lehetővé teszi, hogy iPhone nélkül is tudjanak zenét irányítani az óra Spotify appján.

Számomra az egyik indok, amiért soha nem szeretnék megválni az Apple Watchomtól az az, hogy reggel amikor a hármas metró csodálatos heringpartiján veszek részt, nem kell állandóan előkapni a táskámból vagy a zsebemből a telefonom, ha zenét akarok váltani Spotify-on, hanem egyszerűen csak továbbléptetek az órámon, sőt a listáimat is simán elérem és ki tudok választani egy másik számot.

A Spotify kétségtelenül élen jár a többi zenestream alkalmazás közt, ugyanis egyáltalán nem sajnálják a pénzt a folyamatos újításra és a felhasználók igényei és visszajelzései alapján fejlesztenek. És mindezt tényleg potom 5 euróért cserébe.

Egyes felhasználok számára pedig megjelent egy kis kék béta jelzés az Apple Watch Spotify alkalmazásában, jelezvén, hogy valami újat tesztelnek. Ez pedig az iPhone nélküli streamelés, azaz akkor is tudjuk irányítani a zenét és kiválasztani, hogy min szóljon (AirPods, Bluetooth hangszóró, laptop, TV) ha nincs Bluetooth kapcsolat a telefonunkkal.

Jelenleg is kiválaszthatjuk, hogy min szóljon, csak kell az iPhone közelsége || És amit kiválasztunk, kis ikonban megjelenik jobb alul és az én esetemben a laptopon folytatódik a lejátszás

Egyelőre semmilyen logika nincs abban, hogy kiket választottak ki a tesztelésre, és nem is lehet egyébként kikapcsolni azt. Viszont a felhasználók már az iOS 14 telepítése előtt tapasztalták a jelenséget, úgyhogy nem az új rendszerhez függ az új funkció.

A Spotify egyébként nem volt túl boldog az Apple keddi Keynote-ja után, ugyanis azzal vádolták Tim Cookékat, hogy az Apple One bundle túlságosan kihasználja a cég monopolhelyzetét és ez nem igazságos. Ugyanis a sima egyéni Apple One csomag tartalmazza az Apple TV+, Apple Music, Arcade és iCloud szolgáltatásokat is 3350 Ft-ért. Ami valóban egy nagyon jó ajánlat, ugyanis például én 1750 Ft-ot fizetek a Spotifyért, 3190 Ft-ot a Netflixért és 290 Ft-ot az iCloud 50 GB-ért. Az igaz viszont, hogy mindkét programot, mind a Spotifyt, mind a Netflixet sokkal jobbnak tartom az Apple szolgáltatásainál.

Mit használsz? Spotifyt, Apple Musicot, YouTube Musicot vagy a jó régi letöltögetős módszert? 

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó