IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

iOS 14: Az újraindítás visszaállítja az alapértelmezett böngészőt

Mint minden új rendszer esetén, itt is vannak problémák: a telefon ki és bekapcsolása után visszaállnak az Apple programjai alapértelmezettnek. Vajon véletlen vagy direkt?

Az Apple tegnapelőtt tette végre publikussá az iOS 14-et, ami rengeteg újdonságot hozott és egyelőre nincsenek is olyan nagy bajok vele. Attól eltekintve, hogy Anikó kolleganőmnek gyorsabban merül az XS-e és a widgetek felhozatala sem túl izmos még.

Tegnap megírtuk, hogy végre lehet más böngészőt és e-mail applikációt is választani, mint a Safari és a Mail, aminek személy szerint én nagyon is örültem, mert az iPhone ellenére a Google programjait részesítem előnyben. De akinek például az Edge vagy az Outlook jön be, vagy azon vannak a céges dolgok, azt is támogatja az Apple.

Tudjuk, hogy manapság nem nagyon szokta senki kikapcsolni a telefonját éjszakára és a random újraindítás is viszonylag ritka, de ha mégis, akkor azzal szembesül, hogy visszaállítódott az alapértelmezett böngésző és e-mail alkalmazás.

Így volt ez az én esetemben is, tegnap a cikk írásakor állítottam át Chrome-ra, majd amikor szembejöttek az első panaszok a funkcióra, újraindítottam a telefonom. És lásd csodát, megint a Safari az alapértelmezett böngésző!

Egyelőre csak a Microsoft Edge és Outlook, a Google Chrome, a DuckDuckGo és a Hey alkalmazások állíthatók be alapnak. A Gmailre még nagyon várunk, nem is értjük, miért maradt ki, valamint a sokak által kedvelt mobilinternetbarát Opera is érkezhet.

Ti is szembesültetek ezzel a problémával? Szerintetek bug vagy feature?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó