IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Vezeték nélküli töltők, vezeték nélküli töltők mindenütt!

A Samsung idén a Life Unstoppable eseményén a Galaxy Tab A7 és Galaxy Fit2 mellett bejelentette új Wireless Charger Trio névre keresztelt hármas elosztású töltőpadját, ami egyszerre tudja tölteni az telefont, fülest és órát. Ismerős valahonnan, nem?

Persze, hogy az. A szebb reményű AirPower általános Samsung jellegű koppintásáról van szó. Mivel azonban nem derült ki sok minden a töltő technikai specifikációjáról. Így azt sem lehet tudni, hogy funkcióban mennyire hasonlít – a töltési képességen kívül – az AirPowerre.

Az Apple 2017-ben, az iPhone X-zel egyetemben jelentette be az atom über zsír király multifunkciós, csilli-villi, állíthatós töltőpadját. Ami nemcsak szimultán képes tölteni a készülékeket, még azt is intelligensen prorizálja, mikor melyiknek mekkora áramfröccsre van szüksége.

Legalábbis így volt ez 2019. március 29-ig, amikor is először azt gondoltuk előrehozott április bolondját járatja velünk a cég. Bejelentették ugyanis, hogy mégsem lesz AirPower, nem evör, csak úgy a közel jövőben nem. Belebuktak a technológia fejlesztésébe. A több tekercses töltőpad, nem igazán azt adja, amit elvártak tőle.

Én azért titkon azóta is várom az AirPowert, még akkor is, ha az intelligens töltés elosztást nem is tudná. Van otthon egy Epico töltőm , amivel tökre meg vagyok elégedve, de hát az mégsem az igazi Apple feeling.

Na, de térjünk is vissza a tárgyra, a Samsung által bejelentett töltőről tulajdon képeen semmit sem tudtunk, eddig. Most egy a vállalat német és koreai store-jában is feltűnt a termék.

A Charger Trio hat tekerccsel rendelkezik és egész 9 W-os villám sebességgel képes tölteni a Samsung telefonokat. Más eszközökre 5 W-ja van, míg az Apple termékek 7,5 W-ot kaptak a jóságból. Nem tudom mi alapján megy a megkülönböztetés…

Méretre 24 x 8,6 x 1,55 cm-es dimenziókban kell gondolkodnunk, tömege pedig 320 g és még státusz LED-ek is találhatók rajta.

Fekete és fehér színben lesz elérhető, támogatni fogja az összes Samsung flagship készüléket (S, Note, Fold és Z szériák), egészen az S6-ig visszamenőlet. Működni fog vele a Galaxy Buds(+) és Live minden kiadása és persze a vezeték nélkül tölthető Galaxy Watch modellek. Az egyetlen kérdés most már csak az ár…

Viszont az AirPower háza táján is ismét mozgolódást tapasztalhatunk. Tavasszal már volt téma, hogy kevesebb tekerccsel, de még az év végéig vagy jövő év elejéig megérkezik jön az átgondolt változat.

Most érkezett egy videó egy kb. teniszlabda átmérőjű mágneses vezeték nélküli töltőről, amit az Apple készülékének tartanak. Tessenek ezt több-kevesebb fenntartással kezelni.

Az viszont nem ad túl sok bizakodásra okot, hogy a jövő AirPowerét kb. 250 dolláros árcímével kell elképzelnünk…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó