IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tim Cook szerint 2020 volt az Apple valaha volt legjobb éve

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, a Pekingi Posta- és Távközlési Egyetem vezetője, He Shijie által készített interjúba 2020-at az Apple leginnovatívabb évének nevezte.

2020-ban az Apple számos új terméket adott ki, az iPhone 12-es szériát, vadonatúj iPadeket, az Apple Watch Series 6-ot és SE-t, valamint természetesen az új Apple Silicon Maceket. Tim Cook‌ szerint az Apple 2020-ban több innovációt hajtott végre, mint bármely más előző évében, bár hozzáteszi, hogy “az innovációnak nincs formulája”.

Forrás: MacRumors

Shijie Cookot arról a folyamatról kérdezte, amelyen az Apple minden évben új termékek kibocsátásakor keresztülmegy. A vezérigazgató szerint a siker titka, hogy különböző képességekkel, háttérrel és szenvedélyekkel rendelkező embereket hoznak össze termékeket, lehetővé téve számukra, hogy életük legjobb munkáját végezhessék, és hogy nagyot alkothassanak az Apple-nél.

Amit teszünk, az a kreativitás és az együttműködés kultúrája. És ez a két dolog együtt, amikor keresztezik egymást, hatalmas innovációt hoz létre. Olyan embereket állít össze, akik más-más képességekkel rendelkeznek, másképp nézik a világot, talán más-más helyről származnak, eltérő háttérrel rendelkeznek. Néhány a hardverben van otthon, néhány pedig a szoftverben. Néhányan a szolgáltatáshoz értenek. Néhányan zenészek és művészek is lehetnek. De mindet az a közös cél tartja össze, hogy egy hihetetlen terméket tervezzen.
Tim Cook

Az új ‌iPhone 12‌ széria Cook szerint az Apple egyik büszkesége idén és az új Apple Silicon‌ Mac gépekkel kapcsolatban pedig csak annyit mondott, hogy az M1 teljesítménye minden kritikát elhallgattat és olyan gyors, mintha repülne.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple üzleti tevékenysége Kínában továbbra is a vállalat gerincét képezi. 2020 negyedik negyedévében az ‌iPhone 12‌ eladásai az országban 18 millió darabot értek el, és a Tim Cook‌ a múlt hónap elején „fenomenálisnak” nevezte az eredményt. A Kínában élő Shijie arról kérdezte Cookot, hogy vannak-e olyan funkciók, amelyek az ügyfelek kínai visszajelzésein alapulnak. Cook megnevezett néhányat, köztük az iOS 13 sötét módját, a QR-olvasókat, a speciális billentyűzeteket és az 5G-t.

Rengeteg olyan funkció van, amelyek igényeken alapultak. Legyen szó a speciális billentyűzetekről, vagy QR Code módról. Az 5G is sokat sgeített Kína helyzetén, mert az ország messze van az 5G lefedettség modelljében. A Junction nézet a Mapsbe a bonyolult kereszteződések miatt került bele. Az éjszakai üzemmód szintén egy kínai észrevétel volt, ezért nagyon figyelmesen hallgatjuk meg az ottani ügyfeleket, és ennek alapján készítünk dolgokat, amelyeket aztán az egész világ megkap. Nagyon sok visszajelzést kapunk Kínától.
Tim Cook

Shijie felvetette nagymamája problémáját is, aki nehezen tanulja meg az iPhone használatát. Megkérdezte Cookot, hogy mit tehet az Apple, hogy jobban integrálja az időseket a digitális világban.

Nos, nagyon igyekszünk a termékeinket mindenkinek tervezni. És nagyon igyekszünk úgy tervezni azokat, hogy logikus legyen a használata, így nem kell rendelkeznie használati utasítással, úgy működik, ahogy azt gondolnánk, hogy működni fog. Az Apple Retailnél tartunk órákat, ahol szívesen kiképeznénk nagymamádat arra, hogy hogyan használja az ‌iPhone-ját. Telefonos támogatással rendelkezünk olyan emberek számára, akiknek erre szükségük van. De reméljük, és az a vágyunk, hogy a terméket úgy tervezzük meg, hogy az úgy működjön, ahogyan azt elvárhatnánk tőle, és ne legyen szükség utasításokra.
Tim Cook

Az interjú további része olyan témákkal foglalkozik, mint Cook korábbi kínai utazásai és az emberekkel való kapcsolattartás iránti szeretete, az oktatás fontossága és az ehhez való hozzáférés kiterjesztése szerte a világon, valamint tanácsok azok számára, akik még mindig keresik az általuk szeretett munkát. Az interjút angol és kínai felirattal itt tekinthetitek meg.

Szerintetek is nagyot alkotott az Apple múlt évben?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó