IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sertéstenyésztés felé fordul a Huawei az okostelefonpiaci bukása után

Most boldogok lehetnek azok a vérkommentelők, akik szerint „az ilyeneknek a földeken meg bányákban kéne dolgozniuk, majd akkor rájönnének, mi az a munka!”

A veszteséges okostelefon-eladások pótlására törekszik a Huawei, így a sertéstenyésztés felé vette az irányt. A cégnek nagyon szép karrierje volt az okostelefon-piacon, kb. az első olyan kínai telefonmárka volt a Xiaomi előtt, amit az emberek a kiváló ár-érték aránya miatt szerettek. Donald Trump hosszú bosszúhadjáratának következtében mind tudjuk, mi történt, és az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma felvette a Huaweit ​​az entitások listájára, és betiltotta a Google-nek az üzletelést velük.

A szomorú válás – Forrás: PhoneArena

Egy idő után lehetetlenné vált a cég számára a legmodernebb chipsetek beszerzése telefonjaikhoz és 5G bázisállomásaikhoz. Ironikus módon még a Huawei által tervezett chipek sem voltak elérhetőek a számukra, és a cég okostelefon-értékesítése 42 %-kal zuhant a Q4-ben, amikor a tilalom elkezdődött. Az Egyesült Államok a Huaweit, a ZTE-t és néhány más kínai céget is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekintett a kínai kommunista kormánnyal való állítólagos kapcsolatai miatt.

Novemberben a Huawei eladta Honor almárkáját is, hogy utóbbit ne korlátozzák a chipek és más egyéb amerikai alkatrészek beszerzésében. A társaság ez után más jövedelemforrásokat keresett, amelyek végül a sertéstenyésztő iparhoz vezették őket. Még leírni is történelmi pillanat, hogy a Huawei, a világ egyik technológiailag legfejlettebb okostelefon-gyártója most már disznótenyésztéssel foglalkozik. Ez amúgy egy elég jelentős iparág Kínában, ahol a világon élő disznók 50 %-a található.

A technológia egyébként nem újdonság – Forrás: MDPI

A Huawei egy olyan technológiát hoz az iparba, hogy a sertéseket arcfelismeréssel azonosítják. A gazdaságok más-más technológiát alkalmaznak a sertések étrendjének, testsúlyának és testmozgásának ellenőrzésére, és az egyik megoldás a fülükbe elhelyezett azonosító. A Huawei szóvivője szerint azonban a sertéstenyésztés egy példa arra, hogy néhány hagyományos iparágat IKT (információs és kommunikációs technológia) alkalmazásával megreformálhatunk, és a növekvő 5G ipar is erre a nagyfokú kihasználtságra épül.

A sertéstenyésztés mellett a Huawei a bányaiparra is összpontosít. A vállalat alapítója és vezérigazgatója, Ren Zhengfei a hónap elején megalakított egy bányászati ​​laboratóriumot. A Huawei technológiáját használva Ren a bányászokat fehérgalléros munkásokká akarja változtatni, akik a munkához öltönyt és nyakkendőt viselnek. A vállalat technológiájával a bányaipar “kevesebb dolgozót, nagyobb biztonságot és nagyobb hatékonyságot fog elérni”.

Az ügyvezető hozzátette, hogy a Huawei továbbra is bővíti televíziós, táblagépes és számítógépes vonalait is. A Huawei várhatóan még idén kiadja két csúcsmodelljét, a P50 és a Mate 50 szériákat a saját HarmonyOS rendszerével, így a telefonpiacon is jelen maradnak azért a hardcore fanok számára.

Ti mennyire lepődtetek meg 1-10-ig a híren?

Forrás: PhoneArena
Borító: Techspot

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin