IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Titánból készülhetnek a jövő iPadei

DigiTimes által idézett források szerint az Apple azt fontolgatja, hogy a jövőbeni iPadeket titánötvözetből készült vázzal készíti, amely felváltja a jelenlegi modellekben használt alumínium alapú fémet.

Az állítás a közelgő kilencedik generációs iPad gyártásával foglalkozó cikkben jelent meg, amely állítólag PVD (fizikai gőzfázisú leválasztás) alkalmazást tartalmaz majd a készülékek karcállóságának növelése érdekében.

Az új iPad is alumíniumötvözetből készült vázzal lesz felszerelve, amelyet PVD-vel dolgoznak majd fel. A források azt is elárulták, hogy az Apple azt is fontolgatja, hogy az iPadeket titánalapú fémvázzal szereli fel, de ennek magas költségei miatt ez jelenleg nem biztos, hogy gazdaságos.

Forrás: 9to5Mac

Az állítás egy múlt havi hasonló jelentést követ, amely szerint az Apple 2022-es iPhone-kínálatának csúcskategóriás modelljei a meglévő alumínium és rozsdamentes acél tokszerkezetet a titán javára fogják elhagyni, utóbbi keményebb szilárdsága és tartóssága miatt.

A pletykák egybecsengenek az Apple közelmúltbeli, a termékei titánburkolatának életképességével kapcsolatos vizsgálataival, amelyek a jövőbeni MacBookok, iPadek és iPhone-ok számára egyedi tulajdonságokkal rendelkező feldolgozott titán felhasználásával kapcsolatos szabadalmakat tartalmaznak.

A rozsdamentes acélhoz képest a titán viszonylag nagy keménységű, ami ellenállóbbá teszi a karcolásokkal szemben, merevsége pedig eléggé tartóssá teszi ahhoz, hogy ellenálljon a hajlításnak.

A titán szilárdsága miatt azonban nehezen marható is, ezért az Apple kifejlesztett egy sugárzási, maratási és kémiai eljárást, amellyel a titán burkolatokat magasfényű felülettel lehet ellátni a vonzóbb megjelenés érdekében. Az Apple kutatja a vékony oxid felületi bevonatok használatát is, amelyek csökkenthetik az olajos ujjlenyomatok megjelenését.

Ha a legfrissebb jelentések helytállók, akkor ez lenne az első alkalom, hogy az Apple titánt használ az iPhone-ok és iPadek esetében. A vállalat a titánt opcionális burkolatanyagként használta a legújabb Apple Watch modellekben, és a fizikai Apple Card is titánból készült, míg a legújabb iPhone-ok és iPadek rozsdamentes acélból és/vagy alumíniumból készültek.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó