IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lassan tényleg az iPhone 12 végjátékához érünk

Az új Apple termékek bemutatását megelőző időszak szinte mindig ugyanúgy néz ki. Kezdetben még csak jönnek a teljesen bizonytalan hírek, találgatások, aztán egyre forróbbá kezd válni az ügy, egyre konkrétabbak a paraméterek és információk. Majd jönnek az ezekre épülő renderek, a végjátékban az öntvények, dummy-k, majd közvetlenül a megjelenés előtt a tokok. Most a renderből és öntvényből kaphatunk ízelítőt.

A Twitteren az öntvényekről felbukkant fotók és CAD-es sematikus ábrák feltehetően az új iPhone 12 felhozatalt hivatottak bemutatni. A terveken négy variáns látható, 5,4”, 6,1” és 6,7”-es méretekben. Ez eddig teljesen megfelel a várakozásoknak.

A CAD-es rajzok leginkább arra jók, hogy aztán a legeslegvégső fázisban ezekből készüljenek majd el a tokok. Viszont ilyen termékek esetén vannak olyan faktorok, amik nem játszanak akkora szerepet: pl. a notch mérete egy tok esetében teljesen mindegy. Így például az arra vonatkozó információk elképzelhető, hogy közel sem fedik a valóságot. Jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy jelentősen összemegy a felső kameraszigetet takaró rész.

Ami szintén hiányzik, az a ToF – Time of Flight – szenzorra utaló jelek a hátlapon, legfőképpen azért, mert az eddigi várakozások szerint a vállalat ugyanabba a négyzet alakú elrendezésbe pakolja fel az összes kamerát és hátlapi szenzort, így ez sem érinti a tokok gyártását.

Forrás: AppleInsider

Ami viszont már sokkal jelentőségteljesebb, azok a flat élek. Ebben a készülékek sokkal inkább hasonlíthatnak az iPhone 4-es és 5-ös szériához és legújabb iPad Prókhoz. Ami nem is lenne túl nagy csoda. A flat forma feltehetően bejött a vállalatnak, a legújabb hírek szerint a szintén hamarosan érkező megújult iMac is az új kinézettel hódíthat majd.

Forrás és borítókép: AppleInsider 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó