IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Törésteszten feszül egymásnak az iPhone 12 Pro Max és a Samsung Galaxy S21 Ultra

A PhoneBuff töréstesztben vetette össze a Samsung új Galaxy S21 Ultra készülék tartósságát az iPhone 12 Pro Maxszal. 

Az okostelefon-gyártók mindig igyekeznek növelni készülékeik tartósságát. És úgy tűnik, az Apple valóban állta is a szavát az iPhone 12 termékcsaláddal és az új Ceramic Shield bevonattal az igazán tartós üveg és az acél váz mellett – a Pro és a Pro Max esetében. Eközben a Samsung a Galaxy S21 Ultránál Gorilla Glass Victust és alumínium vázat használ.

A Ceramic Shield egészen egyedi megoldás a Gorilla Glass tetején, ami valóban kitartónak bizonyult. És most megnézhettük, hogy a Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy S21 Ultra hogyan állja a sart az iPhone 12 Pro Max ellenében egy durva törésteszt során.

Spoiler alert! A Samsung legújabb készüléke közel sem bizonyult olyan tartósnak, mint a 12 Pro Max, sőt, kevesebbet bír, mint elődje, az S20 Ultra.

A teszt során mindkét okostelefont a hátuljára, a sarkára és előlapjára ejtették. Ezután jött további 10 bónusz kör a Samsungnak és 14 az iPhone 12 Pro Max számára.

A 12 Pro Max és az S21 Ultra is jól bírta az első két esést, de az S21 Ultra szó szerint pofára esett, amikor előlappal lefelé ejtették, míg a 12 Pro Max sértetlen maradt.

A bónusz körök után egyre több sérülés tarkította a Galaxy S21-et. A PhoneBuff megjegyezte, hogy a hátsó bevonat is jobban karcolódik, mint az S20-é. Az új kialakítás, a súlyelosztás és lekerekített élek lehet csak szerencsétlen kombinációt jelentenek az előző modellhez képest.

Az első három forduló és további 14 ejtés után az iPhone 12 Pro Max képernyője teljesen érintetlen volt, csak kisebb karcokat szedett be, így a PhoneBuff „egyértelmű győztesnek” nevezte. Eközben a Galaxy S21 Ultra ugyan még mindig működött, de több helyen összetört a képernyő és hátulja is kapott rendesen.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó