IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Trónok Harca-játékkal bővült az Apple Arcade

A Game of Thrones: Tale of Crows-ban az Éjjeli Őrség parancsnokának bőrébe bújva élhetünk át egy újabb izgalmas történetet George R.R. Martin világában.

Az utóbbi hónapok egész jól alakultak az Apple gaming szolgáltatásának előfizetői számára, hiszen egy sor remek játékkal bővült a csaknem 130 címből álló választék. A nyarat a gyönyörű és humoros platformer, a Little Orpheus nyitotta, majd érkezett egy epikus sci-fi kaland a Beyond a Steel Sky képében. Júliusban a Samorost és a Machinarium alkotói is beléptek az AA fejlesztői közé a Creaks-szel, erre pedig a halálon filozofálgató, anime stílusú Necrobarista kontrázott rá. Cupertinóban azonban úgy érezték, hogy akad még néhány üres perce a közönségnek, így tegnap egy vadonatúj Trónok Harca-játékkal rúgták be az augusztust.

A Game of Thrones – Tale of Crows 8000 évvel játszódik a könyvek és a sorozat eseményei előtt, tehát nem érdemes Havas Jont, vagy Tyrion Lannistert keresnünk a történet főszereplői között. Ennek ellenére a felütés mégis egész izgalmas: a mindössze egy éve megalakult Éjjeli Őrség parancsnokának szerepében kell megvédenünk a világot a Falon túli veszélyektől. Anélkül, hogy komoly spoilereket ejtenénk: sétáló holtakból ezúttal sem lesz hiány. A játék élvezetéhez nem árt az angol (vagy német, portugál, francia, stb.) nyelvtudás, ugyanis egy szöveges kalanddal van dolgunk.

A sztori menetét a dialógusokban adott választásaink szabják meg, a történet során számos döntéssel szembesülünk: mire koncentráljuk a szedett-vedett Őrség szűkös erőforrásait, hogyan alakítsuk a vár védelmét, vagy éppen, hogy kit bízzunk meg az aktuális küldetés vezetésével. Ebben segítségünkre lesznek a karakterek neve alatt megjelenő domináns tulajdonságok is, melyek alapján eldönthetjük, hogy melyikük a legalkalmasabb az adott feladatra. A játék ráadásul akkor sem áll meg, ha éppen mással foglalkoznánk: a Falon túli expedíciók fejleményeiről, vagy a hírhozó hollók érkezéséről közvetlen értesítést kapunk, az elindított folyamatok a háttérben is mennek tovább.

A Falon túli vidéken és a Fekete Váron kívül még Deresbe is eljutunk.

Mivel a hangsúly a szövegen van, a grafika kissé szimplára, ám hangulatosra sikeredett. Dioráma-szerű rajzok adják az események díszletét, a jeleneteket remek zene és jól eltalált hangeffektek teszik átélhetőbbé. Ha szereted a sztoris játékokat, és nem vette el a kedved a GoT-tól a sorozat fináléja, akkor mindenképp érdemes adni egy próbát az Arcade legújabb dobásának. Ha viszont nem szeretnél előfizetni, az App Store tartogat még pár címet Trónok Harca-témában: az ingyenes Conquestet és a Beyond the Wallt, valamint a prémium Reigns: Game of Thronest.

Game of Thrones – Tale of Crows letöltése az App Store-ból (Apple Arcade előfizetés szükséges).

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó