IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Trump fellebbezést nyújtott be a TikTok tilalmát megakadályozó bírósági végzés ellen

A Trump-kormány folytatta hadjáratát a TikTok ellen egy decemberi bírósági végzés fellebbezésével, amely megtiltotta a kormányzati szerveknek a társaság korlátozásainak bevezetését.

A hónap elején Carl Nichols, az amerikai kerületi bíróság bírója előzetes végzést adott ki, amely megtiltotta a Kereskedelmi Minisztériumnak az olyan szabályok bevezetését, amelyek korlátozzák az internetes cégeknek az adatok kezelését. Ezt a döntést ma Trump adminisztrációja fellebbezte, jelezve, hogy a leköszönő elnök nem hajlandó feladni a harcot, mielőtt távozik.

Nichols döntése előtt néhány nappal az Egyesült Államok kormánya elutasította a határidő meghosszabbítását, amely a TikTok fejlesztőit, a ByteDance-t kötelezte az alkalmazás eladására. A hatóságok azonban ezt követően tovább halasztották a végrehajtási parancsot, amely igencsak vegyes üzeneteket küldhetett a kínai tulajdonosoknak.

Egy utolsó bosszúhadjárat – Forrás: CNN

Ez már a kormány második fellebbezése a Nichols-ítélet ellen. Szeptemberben a bíró részlegesen kiadta az előzetes végzését, amely nem engedte a TikTok eltávolítását az alkalmazásboltokból.

A Kereskedelmi Minisztérium nem tágított, majd a TikTok bejelentette, hogy kísérleti megállapodást kötött az amerikai Walmarttal és az Oracle-lel, amely még a Trump végrehajtási parancsának a követelménye. November végén a ByteDance állítólag új javaslatot terjesztett a kormány elé, bár az egyezmény még nem zárult le.

A Trump adminisztráció tisztviselői a TikTokot nemzetbiztonsági kockázatnak nevezték, mondván, hogy a ByteDance amerikai felhasználók adatainak átadására kényszerülhet, ha a kínai kormány erre utasítja. A cég a maga részéről fenntartja az érvét, hogy az információk biztonságban vannak, mivel Kína számára nem elérhető szervereken működtetik.

Szerinted mikor lesz ennek már vége?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

A TikTok minden mozdulatodat figyeli – neked van rejtegetnivalód?

Anikó

A Trump adminisztráció utolsó döféseként feketelistára kerül a Xiaomi

Nagy Deborah

12 éves brit lány pereli a TikTokot személyes adatainak felhasználása miatt

Nagy Deborah