IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

TV sorozat készül a Galaxy S21 Ultra kamerájáról

A Samsung “Exposure” névre hallgató sorozata április végén debütál majd a Hulun.

Megszokhattuk már, hogy filmekben, sorozatokban egyes gyártók szponzorált tartalmat helyeznek el, és néhány másodperc erejéig egyértelműen láthatjuk, hogy főhősünk milyen eszközt használ. Az “Exposure” esetében viszont más a helyzet, itt maga a készülék lesz a főhős, a szereplők pedig az eszközök, akik segítségével megismerhetjük, mire is képes.

A Galaxy S21 Ultra kamerája talán a legjobb, ami jelenleg kapható a piacon. Akiket eddig nem győztek meg a különböző teszt cikkek és videók, azok nemsokára egy TV sorozatban is láthatják majd, milyen képek és videók készítésére alkalmas az eszköz.

The Galaxy S21 Ultra, in Phantom Black
Forrás: The Verge

A koreai gyártó ma jelentette be, hogy saját gyártású sorozattal rukkol elő, amely április 26-án érkezik, és a Hulun látható majd. A címe “Exposure” lesz, és arról fog szólni, hogy emberek fotóznak.

Valójában azért a témája egy fokkal összetettebb ennél: a sorozat szereplői tehetséges, fényes jövő előtt álló fotósok lesznek, akiknek különböző fotós és videós kihívásokat kell majd teljesíteni, hogy végül egyikük elnyerje az “Amerika legjobb mobilfotósa” címet. A feladatokat természetesen egy Galaxy S21 Ultrával kell majd végrehajtani a versenyzőknek.

A sajtóközlemény szerint azért épp a Hulura esett a választás, mert a felhasználóik többsége a fiatalabb korosztályhoz tartozik. A sorozattal leginkább őket szeretnék megcélozni és arra inspirálni, hogy merjenek kísérletezni az S21 Ultrával, aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket.

Mit is tud az Ultra?

A Samsung legújabb zászlós készülékén négy hátlapi kamerát találunk: a 108 MP-es főkamera mellett van egy 12 MP-es, autofókusszal rendelkező ultraszéles látőszögű, valamint két, egyaránt 10 MP-es telefotó kamera. Utóbbiak között annyi a különbség, hogy az egyik háromszoros, a másik pedig tízszeres optikai zoomra képes. A fő- és a telefotó kamerák optikai képstabilizálást is kaptak. Elől egy 40 MP-es autofókuszos selfie kamerába mosolyoghatunk.

Forrás: Andrew Hoyle/CNET

A telefon összes kamerája 4K 60fps-ben tud videót rögzíteni, a főkamera pedig 8K-ra is képes, 24fps mellett. Hasznos funkciónak tűnik a “Director’s View”, melynek segítségével osztott képernyőn egyidejűleg láthatjuk, hogy adott körülmények között az egyes kamerákkal hogyan nézne ki a videónk. A Samsung másik újítása, hogy a telefonnal gyenge fényviszonyok mellett is lehet portréképet készíteni.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó